Fakt.Za Gierka było jej pełno np.w Chorzowie bo to pamietam… Ale wcześniej?
Tak, to w tych latach. Może kiedyś dotrę do źródeł, kiedy to było.
A może pamiętasz western w którym było wymienione kilka razy charakterystyczne zdanie:
Wio wszystkie moje cztery konie!
Zdanie, które zostało wypowiedziane przez kogoś, do którego te konie nie należały o ile pamiętam.
Szukam tego filmu od lat, IA też jakoś nie bardzo sobie daje z tym radę, właściwie to nie daje sobie jeszcze z tym rady …
Hmmm…Ot,zagwozdka.Ale nie chodzi o niemiecko jugoslowianskie z Gojko Miticem?Bo było tego mnóstwo i od samego poczatku ich nie odróżniałem… ![]()
Zapamietam…
Szkoda że wszystkie moje westerny zostaly w Poznaniu… ![]()
Nie wiem, ale od czasu do czasu puszczam sobie jakiś western i czekam, a nuż się te 4 konie trafią.
Westerny z Suzinem nawet mam zgrane, niestety, tylko kilka. Gdyby ktoś miał, niech się zgłosi.
Moja mania zbieractwa dochodzi do granic absurdu, ale to akurat nikomu chyba nie szkodzi ..
Można spróbować wg. jakiegoś klucza…
Takie teksty to gaduła,kowboj nawalony lub jakiś dziadek w stylu Waltera Brennana…Jakiś roześmiany woźnica dyliżansu…
Czyli nie John Wayne,nie Clint Eastwood,nie Steve McQueen ani Yul Brynner…Bardziej by mi tu pasował jakiś Meksykanin z filmu Sergia Leone ![]()
Pewnie się znajdzie zupełnie nagle lub przypadkowo.
Gdy się w “sobie zbiorę”, poszukam intensywniej. Pamiętam tylko, że ten ktoś tak na te nieswoje konie mówił i mówił. W końcu właściciel tychże rumaków odrzekł: Jak mi jeszcze raz tak powiesz, to ci przy… dolę czy coś w tym rodzaju. No i ten żartowniś jeszcze raz to powiedział a ten chyba mu coś za to zrobił. No i ja jako raczej dociekliwy człowiek próbuję sobie przypomnieć, co tam dalej było.
Jak Tobie się kiedyś uda, bądź uprzejmy powiadomić ![]()
A pewnie!
W międzyczasie wyeliminowałem Ernesta Borgnine’a i Arthura Kennedy’ego ![]()
Fajna zabawa…
Ale bez odrobiny szczęscia,trudno będzie…
Z żyjących aktorów ze Stawki jeszcze przypomniał mi się Kazimierz Kaczor (Bez instrukcji)
Żyją także dwie Jolanty…
Wołłejko czyli tancerka z Cafe Rose oraz Zykun czyli Agnieszka"z Powstania"[Oblężenie,Ostatnia szansa]
Czyli znaczna przewaga pań
Jest jeszcze Barbara Sołtysik…Radiotelegrafistka u Bartka ![]()
Wymienilem ja juz…
Ale są jeszcze inne panie…
Iwona Słoczyńska czyli Gerda Leschke,Aleksandra Zawieruszanka czyli Edyta…I Teresa Kamińska czyli kelnerka na zamku przy lesie Weipert ![]()
No proszę
Biedna piekna Simone! ![]()
Bo to trochę tak w w Bondzie - w kazdym.idcinku pojawialy sie inne, piękne i MŁODE panie, co twraz daje im to tę przewagę - ze jeszcze nie są bardzo stare.
Bywały wyjątki.Pussy Galore czyli Honor Blackman w Goldfinger,miała zdaje się,40 lat.Oczywiście to piękny wiek i młodość ale…Nie w Bondzie ![]()
Po 30-tce była też Diana Rigg w"Her Majesty Secret Service".W tym jednak,konkretnym przypadku,była to wielka zaleta i naprawdę świetna rola angielskiej gwiazdy.