Jarosław Kaczyński kończy dziś 71 lat

Ten polityk to fenomen. Dlaczego?

Nie liczą się dla niego pieniądze i stanowiska xd

Ale liczy się władza absolutna.

Fenomen?
Nie zgadzam sie.
To wyrafinowany,złośliwy i najprawdopodobniej cholernie zakłamany człowiek.Człowiek ktory przez całe swoje zycie polityczne,byl w drugiej lub trzeciej linii a caly swoj kapital budowal na wiecznej opozycji.Na wiecznym"nie"ktore niemal zawsze w oczach ludzi bezmyślnych,czyni delikwenta bohaterem niczym z automatu.“Bo sie postawil”,“bo mial odwage” i temu podobne “zlote myśli”…
Najprawdopodobniej,gdyby nie Smoleńsk,obecny układ w ogóle nigdy by nie zaistnial a juz z pewnoscia nie doszłoby do takie polaryzacji i nienawisci w kraju.Nie wiem jak nazwać perfekcyjne wykorzystanie śmierci brata w karierze politycznej…Zaraz przyjdzie @Birbant i sypnie przykladami z minionych wiekow ale dzisiaj,tutaj i teraz jak mozna nazwac ostatnie ćweierćwiecze,jest to zjawisko bez precedensu.
W dodatku tak poprowadzone ze mozna czasem odnieść wrazenie ze to gazeta"polska" lub toruńscy schizmatycy wzieli cieżar walki na swoje barki…A on,szeregowy poseł tylko cierpial w zaciszu swej samotności…
Tak,mozna to wszystko cynicznie rozpatrywac w kategorii sukcesu i to rozłożonego na lata.I wtedy bedzie to fenomen.Ale w takim razie kazdy dyktator to w jakis sposob,fenomen wykorzystujący nie swa wiedze czy np. zdolnosci w jednoczeniu narodu,nie gospodarczą smykałke ale wrecz przeciwnie.Skłócenie,pogarde,nienawiść[ bo choc to mocne slowo,wypowiedzi mowia same za siebie].Nie wiem czy w tym kontekście mozna byc az tak zimnokrwistym by uzywac slowa"fenomen".

4 polubienia

Życzę mu zdrowia psychicznego na stare lata

2 polubienia

Fenomen to jest dobre słowo, ale w stsunku do stopnia ogłupienia spoleczemstwa. Bo bez pomocy ludzi, ktorzy wyczuli koniunkture jak Rydzyk i ferajna sam by nic nie zdzialal. A tak zostal symbolem nieutulonego w zalobie brata, i niezwykle “skromnej osoby” wiodacej zycie ascety, poswiecajacej sie dla dobra ogolu, nie patrzacej na tytuly.
Szeregowy poseł, smiechu warte. Ale trafiono w zapotrzebowanie.
Nowym elytom to wystarczy, a jeszcze jak Zenek i Bayer Full w tle zagra?

4 polubienia

Przyzwyczaiłem sie przez lata,uzywać slowa "fenomen"w bardzo pozytywnym,czesto niezwykłym znaczeniu :slightly_smiling_face:
Ale lekceważone i wykpiwane disco polo,jest ucielesnieniem wrogiego oblicza wladzy.Jak socrealizm w latach 50-tych ktory wkrecal Szymborską czy Broniewskiego i bardzo wielu innych.
I dlatego ani mi do śmiechu,ani do lekceważenia.Z tym nalezy walczyć i nie ustepować!

1 polubienie

Nie ma kobiety, dzieci, kochanek go porzucił, brat i mamusia już przenieśli się na tamten świat, to siedzi sam jak palec w willi, którą komuniści podarowali tatusiowi za przykładne kapowanie na kolegów i knuje, bo nie ma typowych zmartwień normalnego człowieka.

4 polubienia

Ten człowiek żyje jedną ideą, widzi przed sobą jedną drogę życiową.
Mam przed sobą dodatek do GW z 2007 roku pt. “Kaczyzmy i inne izmy”. Zawiera cytaty wypowiedzi różnych ważnych w tym czasie osób. Kaczyński mówił:
Ja sobie wszystko zaplanowałem. Chciałem rządzić już gdy maiłem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać mając lat 34, a skończyć rządzenie mając lat 91.

Nie spełniło się to 34, mam głęboką wiarę iż 91 też się nie spełni.

5 polubień

Oby “rządził” aż do śmierci no i przy okazji pobił rekord guinnessa jako najdłużej żyjący człowiek XD

w Niemczech.
Ty to naprawdę jesteś niezły qtas, takiego nieszczęścia życzyć tym, których zostawiłeś w Polsce.

3 polubienia

Nikogo nie zostawiłem w Polsce a po drugie to nie jest nieszczęście, bo jednak miliony osób chce kaczynskiego a co Tusk jest lepszy? XD a po trzecie ty na serio myślisz że ja to pisze na poważnie?..