ekonomia to nie na generalskie głowy), ale jak się nie znał, to czemu brał się za to, na czym się nie znał, i odbierał społeczeństwu jakiekolwiek widoki na sprawne gospodarzenie się w zamian za nielekką pracę?
To ty z jednej strony chwalisz prl a z drugiej mowisz ze obaliles komunizm? Czy cos myle? A juz nic z tego nie rozumiem.
Wypada widzieć sprawy obiektywnie. Dzięki najkrwawszemu wysiłkowi ZSRR, otrzymaliśmy lepsze państwo w lepszych granicach, jednolite narodowościowo. Marksiści uzyskali wielkie sukcesy w budowie socjalistycznej Polski, ale z czasem uwidoczniły się ich ciasne horyzonty, niekompetencje, niezrozumienie ekonomii, w tym nieistnienia w niej zysku, w wyniku czego drukowali góry pustych pieniędzy, rozkładających gospodarkę na amen, niweczących wysiłek ciężko pracującego społeczeństwa. Posiadając monopol nieudolnego rządzenia, nie dawali odsunąć się od rządów, i koniecznego poprawienia ustroju. Kapitalizm to był błędny wybór ustrojowy takich ograniczonych, bezmyślnych buntowników typu Kaczyńskich, Balcerowiczów.
Na szczęście pojawił się @Harmonik i obalił komunizm!
Na pewno pomogłem swym konstruktywnym podejściem, dzięki któremu dało się z jednej strony przeciągnąć na stronę Solidarności miliony wahających się pracowników, a z drugiej uśmierzyć obawy marksistów, że dojdzie do krwawego na nich odwetu, w wyniku czego będą musieli wkroczyć Rosjanie i zakończyć istnienie niepodległej Polski.
Twórz eko socjalizm.
Bądź nowym Jaruzelskim
Taaa…! A Małysz jest winny, że nie masz skoków w tvp…
Mam wrazenie, ze Małysza sytuacja troche zaczyna przerastac. Milczenie tez bywa zlotem
Bo to, ze nasi ze skokami cienko zaczeli? Mlodych nie ma, moze jakies zaniedbania w treningach?
Raczej nie to, ze nagle nadawca sie zmienil.
Tym bardziej, ze jak bedzie kiepsko z wynikami to ogladalnosc spadnie i po dealu.
@okonek Dawno, dawno temu zanim Małysz zaczął odnosić sukcesy też transmitowali skoki w TVP…
Tylko, że dawno, dawno temu nie było dużego wyboru, jeśli chodzi o programy tv.
@harmonik No tak…
Skoki to jak pamietam transmitowali “od zawsze”. Tu mi nie chodzi o sam fakt skakania, ale kibice w wiekszosci sie zrobili wybredni i roszczeniowi, wiec nie ma sensu dyskutować z “plaskoziemcami” twierdzacymi, ze winien jest wiatr w oczy, zmiana nadawcy i szczepionki