Ja nie porównuje. Tylko zwracam uwagę że To jest ta sama retoryka. PiS jest głuchy na zastrzeżenia moralne, cały czas klepie jak mantre bajeczke o kompetencjach tych ludzi. I że to wystarczy. A czyż Michael Jackson nie był wspaniały muzykiem? Był, ale to co wyszło na jaw z jego prywatnego życiorysu zdyskwalikowalo go. Podobnie jak z Polanskim czy księdzem Jankowskim.
Nic Polanskiego nie dyskwalifikuje bo nic nie jest udowodnione ponad wszelka watpliwość.Chyba tylko ludzka zawiść jest motorem napedowym wiary w kazde slowo kompletnie anonimowej siksy ktorej najprawdopodobniej bylo tak jak byc mialo…
A juz szczytem ludzkiej obludy jest udawanie ze akurat w Hollywood,inni w porownaniu z Polańskim sa na tyle czysci by mieli jakiekolwiek prawo otwierac gębę.
@Bingola, @collins02 sprawy Polanskiego by nie bylo gdyby nie ustawodawstwo stanu nakazujace scigac takie zdarzenia z urzedu jako gwalt. (skadinad slusznie)
Ale sprawa do dziś do konca nie jest wyjasniona, w tym rola mamuski tego dziecka. A niesmialo zauwaze, ze Polanskiego nie scigaja za pedofilie a za niestawienie sie w sadzie czyli ucieczke przed wymiarem sprawiedliwosci.
Poza tym gdyby sprawa byla tak do konca czysta to znajac USA bylaby juz awantura za odszkodowanie a nie, ze dorosla teraz kobieta wspanialomyslnie wybacza.
Tez bym sie nie stawił! Tym bardziej w takim ujeciu sprawy.
Nienawidzę tego lewaka! Wrrr ![]()
W rządzie III Rzeszy nie było ministerstwa zdrowia. Nie było takiej potrzeby.
Rasa aryjska była silna , zdrowa i niezniszczalna.
.zdrowiem ludności w okupowanych krajach zajmowano sie w inny sposób, co nie wymagało decyzji ministerialnych.
zduni od piecow podlegali pod ministerstwo budownictwa?
ale byl Naczelny Lekarz III Rzeszy w randze ministra.
Powiesił się w celi.
ja tylko wrzucilam pierwsze z brzegu info.
a w sumie malo kto wie, ze byl przelozonym niejakiego Mengele i spolki.
a co mamusia ma za uszami to tez nie dojdziesz…
Zaskoczyłaś mnie, bo w tej chwili w szczegółach nie pamiętam jego dokonań, ani nazwisk związanych z nim. Po prostu, przypomniałaś mi o nim i wiem, że powiesił się jeszcze przed wyrokiem w tej Norymberdze.