Jeśli nie potrafilibyśmy wykonać takich instrumentów, ani komponować

i grać podobnej muzyki, to zubożylibyśmy istotnie otaczający nas świat?

Jak byłem dzieckiem, to nawet przez myśl mi nie przeszło, abym był z takiego powodu poszkodowany życiowo, choć lubiłem muzykę orkiestrową, jak już jakaś je grała.

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Może w proponowanych przeze mnie HMP (Harmonijnych Miastach Pierścieniowych) dałoby się wykonywać instrumenty bez zanieczyszczania środowiska, i komponować oraz poćwiczyć atrakcyjne kompozycje, ale nie jestem pewny, czy chciałoby mi się.

Muzyka Hawajska ma charakterystyczne instrumenty które wydają dźwięk gdzie indziej nie spotykany jak np. w większości gitara hawajska

3 polubienia

Sama przyroda / natura ma dość swoich dźwięków, na szczęście do nie podrobienia przez ludzi, w dobie elektroniki, mikserów itd. Jest muzyka w powietrzu - śpiew, świergot, kwilenie itd ptaszydeł, ssaki też mają swe dźwięki, a i pod wodą też nie jest cicho - ryby też mają głos, jak na ziemi dzieci

1 polubienie

Na rozum wziąć, to muzyka Przyrody musi być atrakcyjniejsza od tej ludzkiej.

1 polubienie

zwlaszcza skrzeczace o swicie mewy…

2 polubienia

Nie mówiąc o srokach…

I inne je…e ptactwo zaczynające ćwierkać o 4 rano…

2 polubienia

Nie mówię o kogutach…

Kogut to specyficzna sprawa. Nad ranem sni sie o garnku rosolu :rooster:

1 polubienie

Z kluseczkami…

Nie przystoi, @elsie, pozwalać sobie na takie żarty z myślących, odczuwających, pragnących żyć i kochać, pożytecznych, harmonijnych, pod każdym względem mądrzejszych i pożyteczniejszych kuraków od bezmyślnych, patologicznych ludzi, łącznie z Tobą.

Nie sięgasz temu ptactwu do kostek, @Szczery_do_BULU. Jak to pojmiesz, to będzie znaczyło, że zaczynasz myśleć i ogarniać.

Lubię rosołek z kluseczkami, to nie żarty!

I to bardzo patologicznie, że lubisz,

To wyłącznie Twoje zdanie.

Widocznie nie ogarniasz, że wegetarian są setki milionów, uważających takie rosołki za patologię.

Alez nie obchodzi mnie to, co uważają inni.

1 polubienie

Dobry rosołek nigdy nie jest zly.

1 polubienie

Jesteśmy nieharmonijne!

1 polubienie