Jeśli nie potrafilibyśmy wykonać takich instrumentów, ani komponować

i grać podobnej muzyki, to zubożylibyśmy istotnie otaczający nas świat?

Jak byłem dzieckiem, to nawet przez myśl mi nie przeszło, abym był z takiego powodu poszkodowany życiowo, choć lubiłem muzykę orkiestrową, jak już jakaś je grała.

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Może w proponowanych przeze mnie HMP (Harmonijnych Miastach Pierścieniowych) dałoby się wykonywać instrumenty bez zanieczyszczania środowiska, i komponować oraz poćwiczyć atrakcyjne kompozycje, ale nie jestem pewny, czy chciałoby mi się.

Muzyka Hawajska ma charakterystyczne instrumenty które wydają dźwięk gdzie indziej nie spotykany jak np. w większości gitara hawajska

Sama przyroda / natura ma dość swoich dźwięków, na szczęście do nie podrobienia przez ludzi, w dobie elektroniki, mikserów itd. Jest muzyka w powietrzu - śpiew, świergot, kwilenie itd ptaszydeł, ssaki też mają swe dźwięki, a i pod wodą też nie jest cicho - ryby też mają głos, jak na ziemi dzieci

Na rozum wziąć, to muzyka Przyrody musi być atrakcyjniejsza od tej ludzkiej.

zwlaszcza skrzeczace o swicie mewy…

Nie mówiąc o srokach…

I inne je…e ptactwo zaczynające ćwierkać o 4 rano…

Nie mówię o kogutach…

Kogut to specyficzna sprawa. Nad ranem sni sie o garnku rosolu :rooster:

Z kluseczkami…

Nie przystoi, @elsie, pozwalać sobie na takie żarty z myślących, odczuwających, pragnących żyć i kochać, pożytecznych, harmonijnych, pod każdym względem mądrzejszych i pożyteczniejszych kuraków od bezmyślnych, patologicznych ludzi, łącznie z Tobą.

Nie sięgasz temu ptactwu do kostek, @Szczery_do_BULU. Jak to pojmiesz, to będzie znaczyło, że zaczynasz myśleć i ogarniać.

Lubię rosołek z kluseczkami, to nie żarty!

I to bardzo patologicznie, że lubisz,

To wyłącznie Twoje zdanie.

Widocznie nie ogarniasz, że wegetarian są setki milionów, uważających takie rosołki za patologię.

Alez nie obchodzi mnie to, co uważają inni.

Dobry rosołek nigdy nie jest zly.

Jesteśmy nieharmonijne!