To czy Anglia “odzyskuje"wolnosc czy straci mnostwo uprzywilejowanych ukladow/sytuacji,to sie jeszcze okaze.
Warto jednak zdac sobie sprawe ze koscia niezgody nie jest sytuacja gospodarcza,spoleczna,ustrojowa czy jakakolwiek inna w Zjednoczonym krolestwie a…cos co notorycznie jest w Polsce ignorowane.Granica lub jej brak,miedzy Irlandia a Irlandia Polnocna…
Osobiscie uwazam ze o ile biurokracja nie doprowadzi do jakichs niespodziewanych ekscesow/paralizu tej czy innej sluzby,zatrudnienia i paru innych spraw,Wielka Brytania sobie spokojnie z tym poradzi a sygnal wyslany do swiata mierzacego w"kolchoz” europejski,jest bezcenny.
Bo jest to krok przeciwko miedzynarodowce socjalistycznej czyli przeciwko dobrowolnemu zrzekaniu sie samostanowienia.
UE robi z Europa to samo co PIS za sprawa 500+.Moze to i jest uproszczenie ale generalnie mechanizm ten sam.Tylko na inna skale.
Generalnie jestem zwolennikiem zjawiska, które narodziło się w postaci UE. Nie podoba mi się praktyczne paskudzenie tej idei.
Świat innego wyjścia nie ma, albo stanie się globalną wioską albo wszystko w pisduuu…!
Przy jakiejś innej okazji, pozwolę sobie to głębiej uzasadnić. Teraz tylko zaznaczę, że czas, w którym żyjemy, nasza epoka odchodzi w przeszłość. Po nas wszystko będzie inaczej, niż teraz. Stanie się tak, bez względu czy nam się to podoba, czy nie. Czy tego chcemy, czy nie. Procesy przemijania są bezwzględnie bezlitosne. Panta rei…
A gdzie jest ta opcja ignorowanie użytkowników? Też bym tam dodał tego co największe bzdury pisze a mówi na innych, co go te “bzdury” od nich bolą… xd
Lepiej tego nie rob. Otaczanie sie tylko osobami z ktorymi sie zgadzasz jest oglupiajace.
Wiem. Zawsze lubię czytać wszystko jeżeli już tu jestem. Ale dobrze wiedzieć że jest taka osoba która bez żadnej kłótni ze mną, po prostu dodała mnie do ignorowanych bo… już nie ważne czemu, a teraz jeszcze pisze o tym i to w moim pytaniu… Chamstwo i nieswiadomość
plus przegrane wybory na pewno zrobiły swoje.
Irlandia sie nie połączy choćby nie wiem jakie dalsze cuda sie działy.Jesli nawet Irlandczycy by tego chcieli to irlandzcy unionisci nigdy na to nie pozwolą.
A kazde uzycie sily w tej sprawie to blyskawiczny powrot do wojny domowej.
Zreszta zupelnie nie o to chodzi…
W miedzyczasie tlum robi szum w Londynie i…jade to w czwartek pooglądać,jesli jeszcze bedzie co…
Mam nadzieję ,ze spokojniej bedzie niz ostatnio w Barcelonie…
No tak tak… W Hiszpanii burdel na ulicach, we Francji to samo, policja bije, masakruje i strzela do demonstrantów… A Bruksela na to że to sprawa Francji… Lepiej zająć się Polska. A dlaczego? Bo na zachodzie wlasciwi ludzie są u władzy… A w Polsce wlasciwi ludzie są w opozycji, więc jeżeli donoszą na Polskę skarżąc sie na niewłaściwa wladze to ważniejsze są jakieś wyimaginowane problemy z demokracja niż problemy z demokracja na zachodzie.
Jak na razie to nie demonstranci, bo ci przemaszerowali, zaprotestowali i sobie poszli. Dopiero pozniej zaczela sie zadyma i jak do tej pory jeszcze oprocz duzych zniszczen materialnych i patu stluczonych tylkow wiecej w szpitalu jest strozow porzadku.
Sami Kayalonczycy w wiekszosci sa za strajkami okupacyjnymi, nie bitwami ulicznymi. a zadymiarze to zawodowcy - jak cos sie dzieje to pojawiaja sie zawsze prawie ci sami.
Odzyskuje wolność? A była zniewolona???
Tak. Ale to zależy od poglądów.
To, że w niektórych państwach jest burdel nie ma nic wspólnego z demokracją w Polsce. I nikt nie jest w stanie przewidzieć, że takiego zamętu nie będzie w Polsce za jakiś czas.
Nie, to zależy od użytych słów. Moje poglądy, to moja sprawa, nie uzewnętrzniam ich na forach, ale odzyskanie wolności w tym kontekście nie pasuje.
No nie ma nic wspólnego. Chodzi mi o to ze unia atakuje polske a udaje że w innych krajach jest pięknie i nie musi interweniowac a nawet o tym wspominać.
Bardzo pasuje. Bo każda unia czy związek to w pewnym sensie ograniczenie wolności.
UE nie atakuje Polski i nie udaje, że w innych krajach jest pięknie.
Nie ma nic wspólnego, oczywiście, ale faktem jest, że Unia jakoś nie reaguje na obie te sytuacje. A powinna!
Jednak patrząc obiektywnie wyraźnie widać że uwziela się na Polskę a unika tematów o Francję naprzyklad. Przecież każdy wie że Francja i Niemcy rzadza europa
Reaguje. Niestety na zamieszki uliczne wpływu nie ma.
Ok. Nie ma wpływu na zamieszki uliczne które domagają się odejścia makarona. Myślę że znalazła by wpływ gdyby w Polsce powstały takie zamieszki przeciw niewłaściwej dla UE władzy, które dodatkowo byłyby napędzane przez właściwą władze w opozycji której władza się po prostu nalezy. I tak to właśnie miało wyglądać mniej więcej, w 2016 roku. Znalazła by wpływ odwrotny… Usunięcie władzy pis żeby zakończyć zamieszki XD