Ale tu jest taki lekki szept - “s” bez “z”, taki do lekkiego radosnego tańca na łące. Jak motyl. Elsie - mózgi i skojarzenia są różne.
Już mi chyba mózg wyżarło…
Dlaczego? Dlatego, że nasze skojarzenia są inne? To ja też mam się rozpłakać? I cały quiz zalejemy Bingoli łzami? To się chłopak ucieszy, jak się okaże, że ma w czym popływać
Dobrze, przecież na basen się nie wybierze! Płaczmy więc wspólnie przynajmniej do miski…
To posuń się trochę, ja też chcę usiąść. Nie będę tak stała jak brzoza w lesie
Już zrobiłam Ci miejsce. Brzozą nie należy być, bo można być ściętą.
Albo Anną Boleyn - Tudor.
A to był drań (ten Henryk). Podobno nie mógł mieć syna!!!
Heniuś, w ścinaniu żon, gienuś…
Bycie angielska krolowa raczej długowieczności sprzyjało sadzac po obu Elzbietach i Wiktorii. Natomiast żoną krola juz niekoniecznie.
Faktycznie: nie do pobicia!
Czytam i widzę że dla pań temat jest nieważny, zawsze swój własny znajdą i rozwiną. No to ja to przerwę, wybaczcie.
9/12. Oczywiście ten septa… ale i przysłowie mi nie podeszło, i grzywacz; ja to między gołębiarzami wychowany.
Ale poza tym wszyscy w domu zdrowi.
Septa… to ja nawet tego nauczałam!
Katechetka?
Teoria muzyki. Było o chorale to było o tekstach!
Dla mnie łatwy, nawet dziś strzelać nie musiałam, ale niestety jedna wtopa - Septuaginta
Ja piosenkę wiedziałam i… niestety bardzo mi ona kiedyś nie leżała Dlatego zapamiętałam…
I miotły w ilustracji…
A nie, właśnie chyba na odwyrtkę …
11/12…Haiku nie bylem pewien ale dalem rade.Natomiast blad,uwaga,w pierwszym.ZAWSZE mowie inaczej a w ogole chyba 3 odpowiedzi byly dla mnie prawidlowe.Oczywiscie chodzi pewnie o to jak jest “w ksiegach zapisane”