Szkoda że tak późno
Putin się wkurzy
Szkoda że tak późno
Putin się wkurzy
No ale to Biden pozwolił. Ciekawe czy Następny prezydent pozwolenie utrzyma w mocy. Jest to niejako odpowiedź na żołnierzy z Korei Północnej.
Utrzyma jesli beda miec zgode z Pekinu. I Indie protestowac nie będą.
Zagranie pokerowe.
Z doniesień medialnych wynika, że także Francja i Wielka Brytania zezwoliły Ukrainie na użycie rakiet dalekiego zasięgu SCALP i Storm Shadow do ataków w głębi Rosji.
Kim się raczej nie zreflektuje z wysyłaniem tych biednych żołdaków. Jemu to te tysiące ludzi są obojętne
Kim nie dziala sam. Chiny szykuja sie do wojny gospodarczej.
Za polsko chińska granice na Uralu?
Ja wiedziałam, że z tych tanich produktów wschodnich to nic dobrego nie wyniknie. Teraz się odgrażają a z trampkiem się układają.
Chinczycy maja rez sektor produktow luksusowych. Tyle tylko, żeby ubrac i nakarmic miliard ludzi to trzeba i tandete produkowac. A że mogą sobie pozwolic na tania sile robocza? A teraz surowce od Putina (nie tylko od niego, kraje BRICS) , ponizej cen swiatowch i swoiste podejście dotyczące prawa autorskiego i patentów daje im na razie przewage.
Wyrazili zgodę i ewakuują swoją ambasadę ,czyli są gotowi na odp Rosji de facto na swoim terytorium.Nie wiem co zrobi Rosja ale ruch jakby należał do nich.Jak nic nie zrobią, ktoś pomyśli zróbmy następny.Do niczego dobrego to nie doprowadzi.Pies ucieka ale z czasem ugryzie jak nie będzie miał wyjścia.Mam wrazenie że wszystko idzie w złą stronę,tylko nie o wszystkim mówią w mediach.Na granicy wciąż latają samoloty,śmigłowce,jakieś nocne przejazdy ciężkiego sprzętu,bardzo często strzały słychać.Kontrole na drogach z okazeniem broni.Na konferencji premier mówi o walkach w klatce …
To jest zły pomysł.
A jakby w Polsce to się działo, to też byś miał takie zdanie? Nie chciałbyś tej broni?
Bo bardzo łatwo jest decydować o czymś, siedząc bezpiecznie przy komputerze.
Mnie to interesuje czy ruskie faktycznie tę rakietę balistyczna wystrzelili, (troche to jak tłuczenie orzecha mikroskopem), czy pozyczyli jakiś wynalazek od Kima?
Pojęcia nie mam.
Tu ktos zauważył, ze nawet na podstawie resztek (bo to byl ładunek konwencjonalny, po nuklearnym klopotu by nie bylo) mozna duzo wywnioskowac.
Obie strony,od samego początku kłamią jak przy każdej wojnie.Czasem aż zęby bolą bo wiadomości są na poziomie ćwierćinteligentów.To akurat,norma.Propaganda wymieszana z wojskowymi obsesjami na punkcie tajemnic to kocioł jakich mało…
Biden miał dłuuugie miesiące aby to zrobić.Milczał.
Teraz gdy przegrali wybory,zaczyna sprzątać.
Dobre i to bo po demokratach spodziewam sie najgorszych rzeczy.To takie PO sprzed lat,które nie robi nic i robi z tego swój “sztandar”
I dlatego wojna w Ukrainie tak się ślimaczy. Jestem jak najdalszy od spiskowych teorii, ale tu aż po oczach bije celowe działanie.
Putin już się zemścił. Uderzył wczoraj nowym pociskiem balistycznych. Coś pisali że międzykontynentalnym.
Zobaczymy gdzie to doleciała, o ile w ogóle doleciało? Może to być też i fejk.
Dziś potwierdzali, ze jakas balistyczna skorupe wysłał. Chyba jak Kim? Chcial udowodnic, że doleci?
A gdzieś już pierdykło? Bo tyle czasu minęło, a tu nic. Jakaś mułowata ta rakieta.