Jest zgoda USA!

Szkoda że tak późno

Putin się wkurzy

3 polubienia

No ale to Biden pozwolił. Ciekawe czy Następny prezydent pozwolenie utrzyma w mocy. Jest to niejako odpowiedź na żołnierzy z Korei Północnej.

2 polubienia

Utrzyma jesli beda miec zgode z Pekinu. I Indie protestowac nie będą.
Zagranie pokerowe.

Z doniesień medialnych wynika, że także Francja i Wielka Brytania zezwoliły Ukrainie na użycie rakiet dalekiego zasięgu SCALP i Storm Shadow do ataków w głębi Rosji.

Kim się raczej nie zreflektuje z wysyłaniem tych biednych żołdaków. Jemu to te tysiące ludzi są obojętne :frowning:

1 polubienie

Kim nie dziala sam. Chiny szykuja sie do wojny gospodarczej.
Za polsko chińska granice na Uralu?

1 polubienie

Ja wiedziałam, że z tych tanich produktów wschodnich to nic dobrego nie wyniknie. Teraz się odgrażają a z trampkiem się układają.

Chinczycy maja rez sektor produktow luksusowych. Tyle tylko, żeby ubrac i nakarmic miliard ludzi to trzeba i tandete produkowac. A że mogą sobie pozwolic na tania sile robocza? A teraz surowce od Putina (nie tylko od niego, kraje BRICS) , ponizej cen swiatowch i swoiste podejście dotyczące prawa autorskiego i patentów daje im na razie przewage.

To jest zły pomysł.

A jakby w Polsce to się działo, to też byś miał takie zdanie? Nie chciałbyś tej broni?
Bo bardzo łatwo jest decydować o czymś, siedząc bezpiecznie przy komputerze.

2 polubienia

Mnie to interesuje czy ruskie faktycznie tę rakietę balistyczna wystrzelili, (troche to jak tłuczenie orzecha mikroskopem), czy pozyczyli jakiś wynalazek od Kima?

Pojęcia nie mam.

1 polubienie

Tu ktos zauważył, ze nawet na podstawie resztek (bo to byl ładunek konwencjonalny, po nuklearnym klopotu by nie bylo) mozna duzo wywnioskowac.

2 polubienia

Obie strony,od samego początku kłamią jak przy każdej wojnie.Czasem aż zęby bolą bo wiadomości są na poziomie ćwierćinteligentów.To akurat,norma.Propaganda wymieszana z wojskowymi obsesjami na punkcie tajemnic to kocioł jakich mało…

3 polubienia

Biden miał dłuuugie miesiące aby to zrobić.Milczał.
Teraz gdy przegrali wybory,zaczyna sprzątać.
Dobre i to bo po demokratach spodziewam sie najgorszych rzeczy.To takie PO sprzed lat,które nie robi nic i robi z tego swój “sztandar”

1 polubienie

I dlatego wojna w Ukrainie tak się ślimaczy. Jestem jak najdalszy od spiskowych teorii, ale tu aż po oczach bije celowe działanie.

3 polubienia

Putin już się zemścił. Uderzył wczoraj nowym pociskiem balistycznych. Coś pisali że międzykontynentalnym.

1 polubienie

Zobaczymy gdzie to doleciała, o ile w ogóle doleciało? Może to być też i fejk.

1 polubienie

Dziś potwierdzali, ze jakas balistyczna skorupe wysłał. Chyba jak Kim? Chcial udowodnic, że doleci?

2 polubienia

A gdzieś już pierdykło? Bo tyle czasu minęło, a tu nic. Jakaś mułowata ta rakieta.

1 polubienie

tak przedwczoraj chybac os tam czyli rakiete wystrzelili. na pokladzie psa Łajki nie bylo. pewnie poszedl do gara u Kima w Korei.

2 polubienia