Nigdy i nigdzie nie spotkałam się z informacjami o aż tak silnej inwigilacji i deptaniu godności.
Panowie policjanci powinni mieć robioną rektoskopię publicznie na rynku i nagranie z niej powinno być w telewizji, a wszelkie dokumenty osobiste tych panów powinny być skopiowane i rozwieszone do wglądu wszystkim na każdym słupie ogłoszeniowym (w tym również listy miłosne tych panów).
Nie mam nic uspokajającego, bo nie używam, ale zaparzę sobie herbatkę z melisy. Może trochę pomoże?
To co wkleiłaś nie czytałam ponieważ wiem o co chodzi, właśnie przed chwileczką przeczytałam na wp co się stało.
Same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta, żałuję, że byłam ciekawska bo chciałam wiedzieć co się stało, a teraz jestem przerażona tak samo jak Ty @joko .
Chyba nigdzie w żadnym państwie na świecie coś takiego nie jest możliwe.
Moge prosic o linka do tego artykulu?
Kiedys sie oburzalem gdy ktoś mowil o Polsce “katotaliban” . Teraz juz nie.
***** PiS i Konfederacje!
Marzę o tym, by dowiedzieli się o tym bandytyzmie a także upokarzaniu, dręczeniu i bezprawnym okradzeniu kobiety wszyscy, którzy chcą głosować na PIS.
A teraz wyobraźcie sobie taką akcję policji gdyby ich zawiadomiono, że ksiądz molestował ministrantów na plebanii.
Przestań, bo mam niezłą wyobraźnię i wyobraziłam sobie, jak goły ksiądz kuca i kaszla na zawołanie. Śmieję się teraz jak wariat do komputera
Elektorat PiS-u nie korzysta często z internetu i nie zagląda do innych mediów niż te jedynie słuszne. Ludzie nie mają szansy, żeby się o tym dowiedzieć.
Nie wiem czy wiesz, ale był przypadek że policja przyjechała natychmiast, gdy ksiądz zawiadomił ją że jakiś nastolatek sprofanował opłatek - zamiast go połknąć, wsadził do kieszeni. Ksiądz zamknął chłopca w kościele (czyli pozbawił go wolności) a katotalibska policja przyjechała na sygnale!
Kiedy wreszcie oddzielą Kościół od państwa?
Odsluchalam pierwsze 10 minut.
Przysiega Hipokratesa
Będę się posługiwał środkami dietetycznymi na pożytek cierpiącym podług mej zdolności i osądu, powstrzymam się zaś przed szkodzeniem i nieprawością. Nie podam nikomu śmiertelnego leku, nawet jeśli będzie mnie prosił, ani nie udzielę nikomu takiej porady, jako też nie podam kobiecie środka poronnego.
I o co chodzi? Trzymaja sie “litery prawa” jak pijany płota.
A jeśli nawet się dowiedzą to w jaki sposób? Na przykład taki:
“Pewna kobieta chciała zamordować nienarodzone dziecko. Ludzie dobrej woli uniemożliwili jej to. Chała Bogu!”
Chała czy chwała?
Niestety istnieje powazny problem prawny w kwestii kiedy jestesmy, stajemy sie pelnoprawnymi czlonkami spoleczenstwa. Od zarodka? A moze wczesniej? Plemnika i jajeczka?
Katolik znaczy bezmyslny?
Jedno jest dziwne? Dlaczego ludzie sie godza w Polsce na takich czubkow? I opracowuja metody obchodzenia prawa? Zamiast aktualizacji?
Freudowska pomyłka!
Nie sądzę @herytiera , nie mówię, że w ogóle, być może są to jednostki. Co innego nie wiedzieć, nie słyszeć a co innego nie przyjmować tego do głowy.
Niektóre afery, incydenty nie przechodzą niezauważone i nieusłyszalne.
W Polsce obowiązuje przyrzeczenie lekarskie, więc po co wklejasz teksty ze starożytności, gdy były inne warunki życia i inne prawa?
A koszerna chaleczke domowego wypieku bym zjadła…
Bo tym to prezesowskie wariatkowo sie podpiera.
Nie rzeczywistością. Zlosliwie to wkleilam