Jestem yebniety?

Kultura to jescze umiec milczec. Zwlaszcza jak sie nie ma niczego ciekawego do powiedzenia.
Moniki ze Stefania Grodzienska bym nie porownywala - wychowaly sie w innych srodowiskach, a i temperamenty tez rozne… Nie mowiac juz o roznicach pokoleniowych.

Milczenie jest unikiem.Nigdy tego nie ceniłem.
Nie mowiac o sytuacjach gdy stanowi przyzwolenie na zbrodnie.Lub choćby “tylko” bezprawie.
To wlasnie Edmund Burke powiedzial ze “wystarczy milczec[nic nie robić] aby zlo triumfowało”.
Owszem…Sztuka milczenia wobec nieszkodliwej glupoty [jesli taka istnieje],wobec pudelków i innego magla…Ale to margines tego co istotne.

Milczenie nie jest unikiem.
Zamiast bezsensownie klapac dziobem warto posluchac co ma rozmowca do powiedzenia.

1 polubienie

A tak!
W tym ujeciu,tak.
I taka jest wlasnie Monika Jaruzelska.

1 polubienie

Coś Janusz ucichł. Jego pieski grają pierwsze skrzypce. Bosak taki.

1 polubienie

Dzisiaj wole Bosaka od Korwina.I szanuje to iz dokonal niemozliwego.Podziwiam ludzi takiego czynu.
Nie zgadzam sie z nim w wielu sprawach.W ogóle chyba dlatego nie mam sily na żadną partie,choc tak bardzo chce mi sie działać…
W tym wszystkim jednak podkreslam iz motorem napedowym tej pisaniny jest córka generała…
Oj jak bardzo wypilbym z nią kawe!!!

Ależ ja nie mam nic przeciwko. Tylko całkiem niezlosliwie napisze : nie po nocach, wyśpij się :slight_smile: