W wieku 80 lat,odszedł popularny aktor i piosenkarz,David Soul…
To on był Hutchem w serialu “Starsky And Hutch”
Aktor wybitnie serialowy,wystąpił w epizodach przynajmniej w kilku serialach kryminalnych lat 70-80 [Streets Of San Francisco,Murder She Wrote].
W kinie pełnometrażowym dał sie zapamiętać jako jeden z gliniarzy-egzekutorów w świetnym kryminale"Siła Magnum",u boku Clinta Eastwooda.
Rownolegle trwała jego kariera piosenkarza.Nagrał kilka całkiem niezłych płyt a takie piosenki jak Don’t Give Up On Us czy Silver Lady były autentycznymi przebojami z przelomu lat 70/80
Soul był żonaty 5 razy.Żył jakby ścigał się ze śmiercią…3 paczki papierosów dziennie,plus alkoholowe ekscesy…Mimo to przeżył 16 lat u boku dobrej aktorki,Julii Nickson,pamiętnej ślicznej wietnamskiej partyzantki z filmu Rambo II…Julia zmusiła wreszcie aktora do podjecia prób zmierzenia się z nałogami…
Ostatnie lata życia spędził u boku piątej żony,zupełnie mi nieznanej,H.Snell…Soul przyjął obywatelstwo brytyjskie i,jak zgodnie podają media,stał sie innym człowiekiem na jesieni swego życia…
Moja krótka wzmianka to takie “ocalić od zapomnienia”.Przyznam bowiem że lubiłem gościa i to bardziej jako aktora niż piosenkarza.