Jeszcze o tym wojsku

Jaja se robie

1 polubienie

Chociaż zasadniczo dobrze wiedzieć coś o jakiejś nowej armii operującej w granicach państwa polskiego

1 polubienie

Oprócz koszulek i różańców nie mają jednolitego umundurowania co wskazuje na brak zaplecza logistycznego i brak jakichś poważniejszych treningów. Całosć działą na zasadzie pospolitego ruszenia i walczy czym ma pod ręką albo przywozi z domu. Brak strategicznego planu dziłania. Taktyka nieskomplikowana

1 polubienie

Ta grupa raczej nie planuje działań dywersyjnych.

Chyba, że to przebierańcy z tęczy

Zastanawiający jest brak kobiet. Chociażby żon dwóch panów z obrączkami.
Być może to wdowcy a być może wybrali się na wycieczkę w męskim gronie co wskazywałoby na gotowość do podjęcia działań wojennych. Możliwe również, że kobiety zajmują się w tym czasie czym innym… np: zakupami na grilla.

1 polubienie

To na zdjęciu to nie armia izraelska, tylko żołnierze Chrystusa :wink:

2 polubienia

Armia to armia.
Zaczyna się od strzelania z procy a kończy na cokole

1 polubienie

Celem armii jest walczyć i tuż przed zwycięstwem ponieść straty osobowe aby zwiekszyć udział w łupach tych co przezyli.
Nie tłumacz mi czym jest armia

Pod kościołem Św. Krzyża w Warszawie.

2 polubienia

Nie chciały sobie robić obciachu… :wink:

1 polubienie

A powiedz mi czy ta nędzna imitacja zakonów rycerskich ma jakikolwiek sens?

3 polubienia

Będą ochraniać pielgrzymów i porządku publicznego … W końcu policji nie można ufać i w ogóle … Z psami się nie gada :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Optymistą jestes
Pielgrzymi obronią die sami

2 polubienia

Nie wiem.
Nie znam sytuacji. Nie oglądam wiadomości. Nie chodze do kościoła ani oglądać tęczę chyba, że tę prawdziwą.
Nie wydaje mi się aby ataki na symbole religijne katolików lub na nich samych mogły przynieść tęczowym jakiekolwiek korzyści. Jeżeli to robią to dlatego, że sami czują się atakowani.
Jeżeli komuś jednak zależy na eskalacji konfliktu to łatwo może upozorować akty wandalizmu pod dowolna flagą.

1 polubienie

Masz na mysli krysztalowa noc?

Nie wiem co to takiego.

To kontrowersyjny temat, na tle którego dochodzi do polaryzacji poglądów.
Każda próba racjonalnej dyskusji prowadzi do zarzutów o sprzyjanie wrogowi i podważanie dogmatów. tak jest na każdej wojnie i na samym końcu zostaje tylko “zabić ich”.
Co do prowokowania agresji przez ludzi, którym zależy na konfrontacji dwóch żywiołów to chyba nie jest żadna nowość i jak ktoś nie bierze tego pod uwagę to raczej nie powinien brać się na poważnie za wojne

1 polubienie

Groźnie to oni nie wyglądają. Natomiast, głupio - tak.

3 polubienia