Dawaj, dawaj, nie ociągaj się…
ja sie wlasnie zastanawiam czy Ziemia sie nie zaczela krecic w druga strone? ja w Hiszpanii czy na Syberii mieszkam?
w Leon padl rekord zimna - minus 34º
u mnie za oknem lichutkie +9º, toz to woda morska cieplejsza.
U mnie od rana śniegiem sypie. na przemian z deszczem. Temperatura +4 przed godziną. Znaczy, u mnie bez zmian pogodowych. Gdyby spadło dużo czystego śniegu przy mrozie zimą, byłaby to anomalia w tych terenach.
![]()
ja tam nie narzekam, ze deszcz czy wiekszosc Hiszpanii pod sniegiem - po dekadzie suszy w koncu troche wody sie przyda. tylko, zeby nie zrobilo sie od razu goraco, bo sie powodzie zaczna.
U mnie od rana mokry śnieg. Teraz wyszlo słonce tylko co z tego skoro za godzinę juz będzie ciemno?
Durny ta polsza ma klimat.
ostatnio to kazdy klimat durny.
Mamy podobnie, w nocy nasypie śniegu z 15 centymetrów, a w dzień deszcz popada i - 5 stopni z gołoledzią. Tak ma być do końca miesiąca, prognozy głoszą że do marca
U was też taki ziąb? Idą śniegi i mrozy. Ma być w nocy nawet minus 20 st. Głównie na północnym wschodzie i w górach.
Nie dość że ziąb to jeszcze paskudny wiatr ten ziąb potęgujący.
Trzeba się rozgrzać od środka.
Zaplusowałem za to rozgrzanie od środka.
Śnieżyca od paru godzin. Miasto stoi.
Niejednemu też… ![]()
Hiszpanie dzis przyznali - sprzet, logistyka, system ostrzegania byly przygotowane bardo dobrze.
Zabraklo doswiadczenia…
A wyglada, ze covid mrozow sie nie boi. Dzis ponad 35 tys. zakazonych.
Wyż skandynawski. Bardzo słonecznie ale za to tylko minus 15 w cieniu. Są oknem wygląda to pięknie.
Dziś tylko - 18, odczuwalna - 24, nie pracuję w ciepłym biurze, ale większość zakładów ma 3 dni wolnego - mrozowe. Pomorskie to i północ
Się lekko zabieliło. 1 st. Pochmurno.
Zdrówko.
Dziś w nocy spadł śnieg. Jest pięknie, słonecznie, biało i puchowo. -2C.
Ale ponury dzień. Krupa marznąca leci od rana. Biomet niekorzystny.
Idzie armagedon znad Czechów. Ma się zacząć już dziś po 22:00. Południe Polski porządnie oberwie. Pół metra śniegu i zamiecie. We wtorek toto pójdzie na północ.
Śląsk czeka. Z łopatami i solą.
WTF?!
Zima na 200%. Lud roboczy wytrzeszcza oczy.
Dużo zimnego piwa będzie potrzebne. Do wtorku 22.06 ma być powyżej 30 st.