Politycy naszego obozu Dobrej Zmiany, nie dają nam odpocząć. Każdy dzień zaczyna się i kończy kolejnym sukcesem. Tym razem stery naszego kursu ku świetlanej przyszłości, przejął sam prezes Jarosław Kaczyński. Podczas konwencji w Szczecinie, zapowiedział że dzisiejsza klasa przedsiębiorców i biznesmenów jest skończona i musi zniknąć. Zostanie ona zastąpiona przez nową, inną klasę.
Brawo! Skończyło się cackanie ze złodziejami, ukrywajacymi sie w strojach przedsiębiorców. Te ochydne kreatury odliczają sobie VAT i koszty, wyciągaja od ludzi pieniądze za usługi i towary… i jeszcze narzekają na rząd.
O nie, tak to być nie będzie! Koniec z tym! Bez podłych przedsiębiorców, Suweren nie będzie musiał za nic płacić i weźmie sobie sam to czego mu potrzeba. W krótkim czasie zatrą się niesprawiedliwe różnice społeczne i wszyscy będą mieli po równo. Koniec z próżniaczą klasą przedsiębiorców, którzy zamiast wspólnie budować naszą piękną i demokratyczną ojczyznę… usiłują sie dorabiać na krzywdzie Suwerena! Nie po to rząd daje z własnych pieniędzy 500+… żeby pociotki ubeków i platformersów podnosiły ceny i napędzały inflację.
Wymiana przedsiębiorców uszczęśliwi naród a Prawo i Sprawiedliwość poprowadzi każdy mały zakład i firmę ku wytyczonym celom.
Cieszymy się że przyszło nam żyć w czasach, gdy naród Polski zazna prosperity i szczęścia… a pieniądze z 500+ przestaną trafiać do kieszeni wrogiej burżuazji.
Brawo! Brawo! Brawo!
Poważnie tak powiedział? No weź, nie strasz. Ciary mnie zimne przeszły.
Przypominam sobie, że kiedyś oznajmił, iż gotowy jest spowolnić rozwój gospodarczy Polski, żeby wprowadzić swoją koncepcję kraju. Białoruś coraz bliżej.
Ja to chyba juz kiedys slyszalam…
A pamietasz rozklad wynikow glosowania z wyraznym podzialem na wschod i zachod? Ergo: masz racje!!! Ja juz mam sny koszmary…
Przerażają mnie te kolejne “dobre wiadomości”. Tym bardziej ze 90% zwolennikow obecnej wladzy to moze tym bardziej zachęcac. No może 80%…
Co ma być to będzie… xd
Naprawdę to powiedział. A sala biła brawa. Skończy się wygodne życie wynaturzonych nowotworów, pasożytujących na zdrowym, patriotycznym i katolickim społeczeństwie… och… i prawicowym zapomniałem dodać.
Dobre idee zawsze wracają. Prawicowość w nowym wydaniu.
Skąd się biorą dobra i kasa? Ze sklepów bronionych przez chciwych przedsiębiorców. Wyobraź sobie że to już niedługo będzie można sobie po prostu wziąć. Nareszcie.
Ale przeciez to niemozliwe! Jak zabraknie przedsiębiorców to kto wyprodukuje te wszystkie dobra ( by je brać)
Nie daj sobie wmówić stanowiska totalnej opozycji. Oni kłamią bo da się. Rząd udowadnia że można wszystko brać za darmo
I dlatego używanie condomów jest śmiertelnym grzechem.
Pamiętam teksty komunistów pokroju Gomułki o tworzeniu “nowego człowieka”. I ciarki mnie przechodza jak to słyszę!
Gomułka też by się nawrócił i wstąpił do obozu Dobrej Zmiany.
Co Ty, jako konkurencje i to powazna tasmami z podsluchu by go zniszczyli.
Zebym to ja chociaz troche z tego zrozumiala…
Ale nie, nic nie klapuje o co tu chodzi
Trzeba udawać ze się rozumie…
Nowego radzieckiego człowieka, praktycznie tworzył Dzierżyński.
A w ogóle, to bolszewicy odnieśli pełny sukces jeśli o likwidację przedsiębiorców chodzi. I nie tylko przedsiębiorców potrafili zastąpić innymi. Tam zastępowanie jednych drugimi było systemowe.