Kącik Dobrych Wiadomości - Anno 2021

Za mało się moim zdaniem mówi o nagrodach rozdanych w polskim Ministerstwie Zdrowia!
A przecież warto byśmy o tym mówili głośno i wyraźnie: Te kilka zaledwie milionów, czy też jak to średnio liczą ponad 6,6 tyś zł na każdą osobę w ministerstwie… od ministra do sprzątaczki, to drobiazg.

Ludzie, czy wyście oszaleli!? Czepiać się nagród, w momencie gdy cały świat choruje i sobie nie radzi… a my w tym czasie mamy najmniej zachorowań dziennie? Przecież każdy widzi, że nami nie rządzą gamonie jak w Niemczech czy Francji. U nich po 80-90 tyś… a u nas? 3-4 tysiące co najwyżej.
Bo walczyć z pandemią wredną to trza umieć. I u nas umieją. I wybory można było zorganizować. I do szkoły dzieci posłać jak trzeba… Ba, nawet Trybunał konstytucyjny może się zajmować normalną pracą dla naszego dobra, bo tak Ministerstwo Zdrowia zadbało o kraj.

I w ogóle zwróćcie uwagę jakie my mamy szczęście: Był jeden minister, zdolny człowiek… Nie spał po nocach aż w lipcu wirusa nie rzucił na kolana i nie pokonał. Potem w chwale odszedł, niesiony sławą zbawcy narodu, co respiratory spod ziemi dla nas wytrzasnął!
Przyszedł drugi minister… i poprawił to co wydawało się nie do poprawienia: Dwa razy zwalczył pandemię i odniósł tryumf nad wirusem.

Więc się szuje i bydlaki nie czepiajcie tych nędznych groszy… co je zasłużenie w nagrodach dano… Bo cały świat leży i kwiczy…
A my wygrywaliśmy, wygrywamy… i będziemy do końca wygrywać z wirusem!

Mądrych mamy ministrów… a i skromnych… i to trzeba sobie szczerze powiedzieć.

8 polubień

Im się po prostu należało. Za walkę z pandemią, za kupno maseczek, za zamówienie respiratorów oraz za wysłanie potrzebnych nam środków ochrony do Watykanu zabezpieczających to małe państwo na 3 lata.

4 polubienia

Cieszę się, że i Ty oczy przecierasz… i dobrą nowinę dostrzegasz. Całkiem możliwe, że to modły Watykanu sprawiły iż zachorowań tak mało diagnozujemy.

4 polubienia

no właśnie ile watykan wymodli testów, tyle mamy chorych. Sam program testów do dupy. Byłem czekałem 3h na mrozie z innymi potencjalnie zakażonymi bo na jedną godzinę wszystkich umówili. Na szczęście negatyw.

4 polubienia

Dopierom co, z kolan wstał, jako jeden z narodu, a Ty mnie Reksiu, na plecy położyłeś…, ze śmiechu… :grinning: :joy:

5 polubień

Nie ze śmiechu, lecz z radości i ekstazy… Bo trzeba doceniać w jakim kraju żyć nam przyszło.

3 polubienia

Teraz to już homerycki śmiech mnie ogarł… :grinning:

2 polubienia

byle to nie był śmiech homo Eryka :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Akurat dziś w Polsce homo Erykom dziś do śmiechu nie jest…

1 polubienie

Nie mogę się denerwować.
Muszę się napić.

2 polubienia

o kuźwa… przypomniałeś mnie, że ciemny lezak leży :wink:

2 polubienia

Nie chwal dnia przed zachodem. Do końca roku jeszcze 11 miesięcy.

2 polubienia

Trzy razy zwyciężyliśmy?Pandemię?Mój rozum tego nie ogarnia… :joy:

2 polubienia

Pomyśl pozytywnie: Ile jeszcze sukcesów nas czeka w tym roku? :wink:

1 polubienie

Bo masz zgniłokapitalistyczne spojrzenie. Ale nawet dla Ciebie takie cuda rząd robi.

Jeszcze 11 miesięcy?
Hurraaa…
To jeszcze 11 wspaniałych osiągnięć rządu nas najprawdopodobniej czeka! :wink:

4 polubienia

Jak Bóg da… to jeszcze wiele lat sukcesu.

1 polubienie

Tą nadzieją na dalszą wspaniałą przyszłość dodałeś mi otuchy :thinking:
O pardon… pomyliły mi się emotki. Chciałam dać taką :slightly_smiling_face: Radosną!

2 polubienia