Kaja Kallas, premier Estonii, i była Eurodeputowana poparła dalsze sankcje na Rosję
Estonia, tak i Polska, popiera wprowadzenie dalszych sankcji na Rosję za wojna na Ukrainie.
Kaja Kallas, premier Estonii, i była Eurodeputowana poparła dalsze sankcje na Rosję
Estonia, tak i Polska, popiera wprowadzenie dalszych sankcji na Rosję za wojna na Ukrainie.
Estonia to jeszcze lepiej wie jak smierdza sowiety.
A Polska jakieś sankcje wprowadziła? Bo, że popiera, to wiem.
Prezes telefon wylaczyl…
W zasadzie gdyby nie akcja obywatelska i samorzady to byliby bezradni przy tym naplywie uciekinierow.
To prezes ma komórkę a nie stacjonarny? Nie może być?!
O ile wiem to Polska żadnych sankcji nie wprowadziła
Ma, kiedys nawet sie nia chwalil.
Tylko nie eiem, czy nie uzywa jej do wbijania gwozdzi?
Zamknięta jest przestrzeń dla samolotów rosyjskich. I niestety, to jest łamane przez Rosjan @birbant.
I chwała jej za to. Mam wrażenie, że rodzi się front krajów, które są blisko Rosji, które zupełnie nie przejmują się “wielkim” niedźwiadkiem. Ukraina wszystkim pokazała prawidławy trend w tej mierze.
Ale nowina… przeciez od 2 tygodni slyszymy takie teksty od kazdego…
Lamane czy nie? Niektore loty sa konieczne, ale czy akurat dowozenie turystow z wakacji?
Jestem za wprowadzeniem wobec tego kraju wszystkich sankcji, jakie są tylko możliwe …
Gospodarka Cypru padnie. Oni tam z ruskich zyli, zwlaszcza banki.
U nas tez sporo “nowych ruskich”, nawet niedaleko, bo w okolicach Denii, ale na razie o nich cisza
Zreszta nie byla to jakas znaczaca liczba. W razie czego żyją w jednym miejscu i łatwo ich kordonem otoczyc.
Z tego co wiem, to jest zakaz kupowania węgla z Rosji. Za dużych interesów to my z nimi nie mamy, nie to co gaz i ropa wciąż płynące do Niemiec. Jest też zakaz wpuszczania tirów jadących z Rosji i z Białorusi. W gminie mamy firmę kupującej tam drewno, stąd wiem, że cały transport stoi na granicy. Nasze interesy z Rosją, to pikuś w porównaniu z Zachodem.
Najwiekszym problemem sa nosniki energii. Zwlaszcza gaz.
Polska tez swojego gazu ni ma, choc na dzien dzisiejszy ciagle ma elektrownie weglowe.
Francuzi w sporej czesci jeszcze jadą na elektrowniach jadrowych, a poza tym kraje basenu Morza Srodziemnego korzystaly od lat z gazu z Algierii.
W najgorszej sytuacji sa dawne demoludy i Niemcy, którzy polaszczyli sie na ruskie obiecanki.
Widać nie ogladali Czterech pancernych i nie wiedza co to ruskie “machniom”?
Od 8lat albo dluzej politycy zajmuja sie popieraniem sankcji, ktore nie dzialaja na ten kraj… Kraj, gdzie podobno iles milionow ludzi i to nie 10 nie 15 zyje w nedzy… A tu beda dzieci, o ktorych nawet nie wiemy kto im w rodzinie zginal.
Niestety scenariusz wojenny jest zawsze taki sam.
Trudno nadążyć teraz za potokiem informacji…
Raczej dezinformacji…