Lepiej byś tego nie określił? Przecież to obrażanie miliardów ludzi. I nie ma wytłumaczenia że co innego to wuara a co innego religia… Bo miliony ludzi nie wymyśla sobie ze będzie tylko wierzyc a jest katolikiem protestantem muzlmaninem itp…
Ale tu dotego terenu,jest siedmiu wlascicieli,z czego trzech sie nie udziela w tych zlotach.))
Wiara jest wiara w jednego Boga.
Nie ma Boga muzlumanow,chrzescjan,jest jeden Bog.
A religia to folklor
Ale to nie ma znaczenia. Pisanie że religia jest n
dla naiwnych to obrażanie katolików muzułmanów protestantów itp itd… A jeżeli ty teraz napisałeś że jest jeden bóg czyli całkowicie się odcinasz od chrześcijaństwa tak? Czy nie rozumiem.
Bo ze miliony po prostu nie mysla! Dlatego duchowienstwo wszelkiej masci ma tak dobrze.
Nie rozumiesz. Bog jest jeden. Rozne sa tylko nazwy i interpretacje. Religie stworzylczlowiek, a to juz jest roznica.
Wiem. Ale muzułmanin czy Katolik wierzy w swojego boga… Katolik nie myśli w ten sposób że muzułmanin wierzy w tego samego Boga tylko inaczej go nazywa… Bo nie było by wojen religijnych… I dlatego obrażaniem jest mówienie że tylko naiwni chodzą do kościoła itp…
A w chrzescjanstwie ilu jest Bogow,bo mnie uczono,ze jest jeden.
To chierarchowie,podzielili wiernych,nie Bog.
Na tym wlasnie polega problem: nie ma Boga Twojego czy mojego, jest jeden, lub nie ma go wcale.
u mnie 72 mieszkania, wiec krzeselka trzeba sprzatac…
choc udziela sie niewielu - oprocz plotek jest basen, duzo knajp, plaza, deptak z laweczkami - ogolnie taka bardziej kurortowa przestrzen spoleczna.
U mnie tosiedem domow,pobudowanech w prostokat,wewnatrz jest wspolne podworko(patio),od ulicy odgrodzone brama,
Prywatne podworka sa na zewnatrz,tez mam odgrodzone brama.
Na wspolnym podworku,tylko czasem sie zatrzymuje na chwile,by zamienic kilka zfam z sasiadami.
A zazwyczaj przesiaduje tutaj.
Po co ten pośpiech?
Bóg nie czeka? Jest tylko w Częstochowie?
https://slask.onet.pl/z-lodzi-biegiem-na-jasna-gore/5xr1bb8