Każda niecywilizowana, harmonijna ryba, może być w Niebie

wyżej postawiona, niż ucywilizowani, nieharmonijni ludzie?

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Inne zdanie podaję osobno

0 głosujących

1 polubienie

Niezbadane są wyroki boskie…

1 polubienie

To sprawa Systemu, a nie wyroków.

1 polubienie

ryba moze byc w niebie - nawet surowa w postaci sushi :wink:

1 polubienie

I surowa w postaci śledzia z cebulką!

solony czy marynowany sledz to juz nie surowy
surowych raczej nie jadano ze wzgledu na pasozyty - o ile dobrze pamietam jest nosicielem jakiejs odmiany tasiemca?
sledzia i karpia w tym roku nie bylo,:disappointed_relieved:
musial je zastopic pstrag, losos i ryby morskie - w koncu od tego sa swieta, zeby rybka (nie mylic ze mna) lubila plywac :wink:

1 polubienie

Ryba to ryba!

od ryb, a okoni zwlaszcza to prosze z daleka…

3 polubienia

Właśnie sobie uświadomiłam, że okonek, to rybka drapieżna. Na ciasto nie weźmie. Musi być przynęta mięsna jeśli wędkuje się z myślą o okoniach.

4 polubienia

okonie sa kanibalami - w zamknietym jeziorze niczemu zywemu nie przepuszcza, a jak sie inne zrodlo bialka skonczy to sie beda zjadac miedzy soba - i wtedy jedyna ich obrona jest kolczasta pletwa grzbietowa
ja kiedys pisalam skad sie wziela moja ksywka zwana obecnie nick
w czasasch nastoletnich mialam przygode z nurkowaniem - takim z akwalungiem - jest jeziorko niedaleko Miedzychodu gdzie zyly i pewnie dalej zyja okonie - w ramach podwodnej zabawy okonie lowilismy na kusze, zeby sie to nie zmarnowalo ktos musial te ryby oprawic i usmazyc na ognisku (wczesna szkola survival lamane przez skaut) i wypadlo na mnie. musi im te ryby smakowaly, bo okonek sie do mnie przykleil.

3 polubienia

Pstrąg może być, ale i tak karp najlepszy… :grin:

Jak mam wybor to wole pstraga.

2 polubienia

Ja też!

Życzę Wam, @alsie i @joko, abyście doświadczyły losu tych harmonijnych, pragnących żyć i kochać, odczuwających karpi

1 polubienie

A okoniom to zle zyczysz?

Ryba to tylko… Ryba :rofl:

Wypada Ci życzyć, abyś w następnym wcieleniu był tylko rybą, którą za gardło wyciągną z żywej wody, a następnie dostanie w łeb.

Nie cierpię karpi. Fuj!

Auć! Xd

1 polubienie

W następnym wcieleniu chce być krokodylem rozancowym xd

1 polubienie