wyżej postawiona, niż ucywilizowani, nieharmonijni ludzie?
- Nie
- Tak
- Trudno powiedzieć
- Inne zdanie podaję osobno
0 głosujących
wyżej postawiona, niż ucywilizowani, nieharmonijni ludzie?
0 głosujących
Niezbadane są wyroki boskie…
To sprawa Systemu, a nie wyroków.
ryba moze byc w niebie - nawet surowa w postaci sushi
I surowa w postaci śledzia z cebulką!
solony czy marynowany sledz to juz nie surowy
surowych raczej nie jadano ze wzgledu na pasozyty - o ile dobrze pamietam jest nosicielem jakiejs odmiany tasiemca?
sledzia i karpia w tym roku nie bylo,
musial je zastopic pstrag, losos i ryby morskie - w koncu od tego sa swieta, zeby rybka (nie mylic ze mna) lubila plywac
Ryba to ryba!
od ryb, a okoni zwlaszcza to prosze z daleka…
Właśnie sobie uświadomiłam, że okonek, to rybka drapieżna. Na ciasto nie weźmie. Musi być przynęta mięsna jeśli wędkuje się z myślą o okoniach.
okonie sa kanibalami - w zamknietym jeziorze niczemu zywemu nie przepuszcza, a jak sie inne zrodlo bialka skonczy to sie beda zjadac miedzy soba - i wtedy jedyna ich obrona jest kolczasta pletwa grzbietowa
ja kiedys pisalam skad sie wziela moja ksywka zwana obecnie nick
w czasasch nastoletnich mialam przygode z nurkowaniem - takim z akwalungiem - jest jeziorko niedaleko Miedzychodu gdzie zyly i pewnie dalej zyja okonie - w ramach podwodnej zabawy okonie lowilismy na kusze, zeby sie to nie zmarnowalo ktos musial te ryby oprawic i usmazyc na ognisku (wczesna szkola survival lamane przez skaut) i wypadlo na mnie. musi im te ryby smakowaly, bo okonek sie do mnie przykleil.
Pstrąg może być, ale i tak karp najlepszy…
Jak mam wybor to wole pstraga.
Ja też!
Życzę Wam, @alsie i @joko, abyście doświadczyły losu tych harmonijnych, pragnących żyć i kochać, odczuwających karpi
A okoniom to zle zyczysz?
Ryba to tylko… Ryba
Wypada Ci życzyć, abyś w następnym wcieleniu był tylko rybą, którą za gardło wyciągną z żywej wody, a następnie dostanie w łeb.
Nie cierpię karpi. Fuj!
Auć! Xd
W następnym wcieleniu chce być krokodylem rozancowym xd