Kiedy czas spoważnieć?

Założyłam konto na Tinderze jakiś czas temu (tak, wiem Collins). Po 2 dniach usunęłam. Został jednak jeden kontakt. Napisałam, że poczekam, żeby mi życzył powodzenia.. w zamian dał mi swój nr telefonu.

No i teraz pytanie 46latki, czy jest jeszcze czas na bycie niedojrzałą? Kiedy czas być dojrzałym i odpowiedzialnym?

Niby banalne ale jednak ciekawe pytanie :innocent:
Sam je sobie czasami zadaje i zawsze wychodzi mi że czas na jakieś odpały minął bezpowrotnie dawno temu.Dlaczego?
Bo to się gryzie i to wściekle,z odpowiedzialnością.
Samotność lub nawet bardziej, strach przed samotnością,potrafia sparaliżować lub pchnąć w zła stronę.Nie zrozum mnie złe.Ja wcale nie twierdze że Twój nowy kontakt to odchłań piekielna.
Jednak taki sposób zawierania znajomości jest mi całkowicie obcy.Ale i to nie musi być przecież standardem :wink:
Pytanie tylko,dokad chcesz zabrnąć…Co chcesz osiągnąć i jaki stan najbardziej Ci NIE PASUJE. Tego wszystkiego nie wiem…
Bo najbardziej niepokojące jest to że sama swoje poczynania podciągasz pod niedojrzałość…

Całe życie dotychczasowe byłem niedojrzały, aż tu patrzę i widzę, że nagle stałem się przejrzały. :joy:

Twój dylemat polega na starej życiowej prawdzie; nie spróbujesz, możesz żałować, spróbujesz, możesz żałować jeszcze bardziej.

Obecnie mam 39 lat, a jakieś kilkanaście miesięcy temu stałem się wielkim fanem serii gierek o Mega Manie.