Kiedy po polsku?

Aż łza w oku kręci się… Kiedy po polsku? A kombajny zagłuszające juz PIS buduje? :joy::joy::joy:

4 polubienia

Jednak tradycja nie ginie. Tylko jednak nieco się dziwię: przecież to Polska ma chyba największe doświadczenia z “bycia pod butem”. Czyli od Polski należałoby zacząć.

1 polubienie

Iii tam…, najbardziej “obiektywne” jest radio Maryja.

6 polubień

Regularnie słuchasz? :wink:

2 polubienia

Czasem tak. Żeby móc się wypowiedzieć. Bardzo żałosna jest ta stacja.

5 polubień

Chron nas Boze od przyjaciol…
Jesli do czegos nie mam zaufania to do odgrzewanych kotletow.

2 polubienia

Na szczęście PiS nie ocenzuruje internetu. To tam narodzi się druga solidarność.

2 polubienia

Przyklad chinski pokazuje, ze i net mozna ocenzurowac.
Kwestia oplacalnosci. Microsoft ma jak się okazuje swoja cene.

2 polubienia

Wystarczy serwer tam gdzie władza nie sięga. Tak od lat robi piratebay. Jest jeszcze sieć TOR

1 polubienie

@birbant
A gdziezes ty byl, jak ciebie nie bylo?
Zdrowy i caly juz?

2 polubienia

Zgadza sie, net jest trudniejszy do zagluszenia od radia. Ale nosniki wymagaja energii, jej odciecie to powrot do epoki kamienia lupanego.

1 polubienie

Jeszcze w Polsce jestem.

3 polubienia

Biedny Misio Cię nie pozna…

4 polubienia

Bez obaw. Jak lodówką stuknie, to… to nawet mnie i Ciebie by poznał :wink:

4 polubienia

Gdy rząd w końcu zrobi już od dawna zapowiedzianą “dekoncentrację” polskich mediów.

Moim zdaniem póki co nie jest najgorzej z pluralizmem w Polsce. Większy problem to dostępność do kanałów informacyjnych. Najszerzej dostępnym i jedynym dostępnym za darmo kanałem informacyjnym jest TVP Info.

Trudno się dziwić, że konkurencja nie chce się szerzej udostępnić, bo tak się składa, że kanały informacyjne to jeden z ważniejszych argumentów dla bycia klientem płatnej telewizji.

Drugim problem jest fakt, że niektórzy ludzie naprawdę wierzą, że tylko TVP i TV Trwam/Radio Maryja to polskie media, a pozostałe to tylko polskojęzyczne zagraniczne media, którym nie można ufać.

4 polubienia

pocieszajace jest to, ze w czasach dwoch cenzurowanych programow TV jednak idea Solidarnosci nabrala ksztaltow.
obecnie mozna narzekac na UE, ale zeby sie przed nia obronic raczej nie trzeba bedzie wprowadzac rodzimego stanu wojennego jak bylo to w przypadku Moskwy.

2 polubienia

Tor da się zablokować bardzo prosto.