Jak to? U mnie sa testy ktore wykrywaja czy ma sie covid czy nie… nie wiem na pewno nie chodzi o przeciwciala…a zresztą ja sie nie znam… ale nie testowaliby w pracy testami na przeciwciala XD A w aptekach sa takie same
Nieprawda
Wirus sie robi coraz bardziej zaraźliwy i jednak nie zabija tak dużo osob jak pierwsza mutacja (to nie znaczy, ze mozna go lekcewazyc)
To jest naturalna ewolucja każdego wirusa. Po prostu jak jego “zywiciel” umiera zbyt szybko to i mutacja nie przetrwa (może gdzies w stanie zamrozonym?).
Diagnostyka? Testy sa przykladem jak mozna manewrowac opinia publiczna i łgać w zywe oczy - czyli paradoks Schroedingera w praktyce.
Skąd maz wiedziec, jak nie sprawdzisz?
Wiarygodnosc testow w sensie ilosci zachorowan? To dwa czynniki - ile testow przeprowadza sie na np. 100 tys. mieszkańców i ile %% z nich daje wynik pozytywny? Podawanie tego w liczbach bezwzglednych? Bzdura.
Fale zachorowan? Powiazane sa z ogolnyni trendami zachowan ludzkich, czesto irracjonalnymi.
Na szczescie w przypadku wirusów i epidemii/pandemii ilość nie przechodzi w jakość.
A gadanie politykow o wirusach to mi przypomina takie gadanie
- napilbym sie piwa.
- a jakiego?
- wszystko jedno, piwo to piwo
To chyba ty byle jakie piwo pijesz Mnie nawet w suszę tyskiego nie wmusisz.
Ja podalam autentyczna rozmowe z moim (niestety on juz nie żyje, ale bylo przy swiadkach) w tej kwestii. Osoba, ktora pytala o rodzaj piwa bylam ja. Ręce mi do kostek opadly. Ale to bylo 30 lat temu w hiszpanskim hipermarkecie, (to byl dla niego wtedy taki duzy pewex ) a koles w ogole mial problem z odroznieniem smaku mydla od zoltego sera.
Chodzilo mi o sposob myslenia. A co do piwa? To jak z winem - sa rozne gusty.
Golonkę w tyskim ugotujesz
Kurcze, a wczoraj zapłaciłem 33 zł za test z apteki
A ja sie nie testuje.
Alkomatu w domu tez nie mam
Choc test w aptece kosztuje max 3 euro.
Ja dopiero pierwszy raz. Już się boję. Nie wyniku tylko patyka w nosie
A ja mam te same testy po 8 pln
No popatrz. A apteki DOZ zawsze kojarzyły się z rozsądnymi cenami
Temat omijam duzym lukiem - nie mam zaufania do takich testow, zwaszcza po tym koktajlu szczepionek i warunkach w jakich testowanie sie odbywa.
Nie bój. Jak się nie będziesz wyrywać i powiesz, że pracujesz z dziećmi to Ci dadzą dodatni…
Nie ma tak. Sam go sobie zrobię
W mojej aptece jest po 20 zł
Teraz skrócą kwarantannę jeszcze bardziej, bo nauczyciele, lekarze się pochorują (to się ich wyleczy w ten sposób). I będzie ok.
covid leczony trwa tydzien, nieleczony 7 dni.
Jak chcecie, żeby schorowany krewny żył, to musicie się rozchorować póki co i zgłosić, że razem mieszkacie. Niektórzy starsi ludzie tak zasuwają w tłum, bo wierzą w co chcą a Ty człowieku potem się martw, czemu ten ktoś ledwo dyszy z wypiekami w łóżku…Jak taki człowiek będzie się bał policji to może zapomni, że może się nie bać wirusa i nie poleci w tłum i do kościoła…
@Farang Są też wymazowe z nosa z apteki - domowe.
@Nunu Miałam niemiły incydent ze starszym małżeństwem w Lidlu. Państwo przyszli w sobotę do pełnego ludzi sklepu, wprawdzie w maskach ffp2 nałożonych dokładnie na nozdrza ale już przy kasie stwierdzili że nie zachowałam odstępu. Byłam neutralnie nastawiona i już już miałam się odsunąć, kiedy nagle usłyszałam komentarzy od starszej pani: o tej głupiej babie co mnie rozsierdziło nieco… Nieco!!!
No właśnie taki kupiłem.