Ale Mariupola nie obroniła? A przypominam, że to “miasto Maryi”
Że tez jeszcze są ludzie, którzy wierzą w takie rzeczy!
widac Maryja nie ma daru bilokacji jak np. sw.Urszula?
Polskę ma też bronić !
A tam, Stiepan Bogdanowicz Lichodiejew – dyrektor artystyczny teatru Variétés został przeniesiony w try miga z Moskwy do Jałty i to dobre sto lat temu!
żenada
co to za portal? Nie znam, ale zajrzę tam.
wpolityce? To portal pod patronatem “Dobrej Zmiany”
Czytam, właśnie czytam. O Ochmanie. Chyba potrzebuję tłumacza. Co to jest " Wystawianie białego cis-heteroseksualnego mężczyzny to nie jest dobry pomysł" - a czarny/żółty/beżowy, czy czerwony byłby lepszy? I co ma cis do orientacji seksualnej? Nie będę się wgryzać w temat, ja lubię Ochmana.
Gdzies Ty to znalazla?
Mi tylko wyświetlił sie wywiad z Ochmanem. Z kwietnia.
Tez go lubię
To juz biały mężczyzna niemodny?
Fakt, że w tym eurowizyjnym cyrku to pasowal jak wol do karety, a raczej odwrotnie i nie trzeba byc “kobietą lewicy” ani Karnowskim, zeby to zauważyć.
A co do tego cis?
Kurczę, człowiek się całe zycie uczy, ze to nie drzewo i nie nuta, a normalny chlop
Normalny? Chyba nie, bo owoce cisu są trujące
Czyli, panie sugerują, że jako normalny mężczyzna nie miał szans? Ciekawe. Normalność nie jest w modzie?
Znalazłam jeszcze coś ciekawego. Nigdy nie widziałam żadnego sondażu na temat likwidacji gimnazjów, a tutaj jest: https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/600402-nasz-sondaz-polacy-z-duzym-uznaniem-o-likwidacji-gimnazjow
No i to mi się podoba. Od samego początku wielu nauczycieli było przeciwnych powstawaniu gimnazjów, szczególnie w takiej formie.
Trujacych roslin to jest chyba wiecej niz jadalnych. Marchewka tez moze zaszkodzic
A cis? Owoce z tego najmniej niebezpieczne
https://www.google.com/amp/s/www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/7,79364,25199647,pediatra-przestrzega-przed-cisem-pospolitym-nie-jestem-w-stanie.amp
Owoce cisu są przysmakiem niektórych ptaków. Ale potomkowie dinozaurów mają różne możliwości.
Wracając do portalu?
Jego zalozyciel wraz z bratem (blizniakiem) obecnie przeszli do Sieci - “tygodnika opinii” (do niedawna W sieci) tam tez pelen odlot.
“Ciekawe” sformułowanie; - zaprosić kogoś do obrony…
Zaprosić można na wesele albo do swego domu itp…, ale do obrony? Oj, ubogacają ten polski język, polscy biskupowie, oj ubogacają…
Polska młodzież (i nie tylko) ubogaca go jeszcze bardziej, czasami trudno mi zrozumieć starsze dzieci sąsiadów. I to nie z powodu wad wymowy.
To już jest co innego. Ten młodzieżowy proces trwa tak długo, jak długo istnieją ludzie. Myśmy też ubogacali. Slang młodzieżowy, to odwieczna subkultura, tak jak i tzw konflikt pokoleń, Zachowały się narzekania greckich i rzymskich filozofów, a także i średniowiecznych. Coś tam też mamy ze starożytnej Syrii w tem temacie… i Egiptu…
Jak można być tak głupim?
co w tym dziwnego, taka prawda pewnie
Tak, wiem, ale czasami nie nadążam
My starsi, zwykle nie nadążamy…