Komasa idzie na “miszcza”. Na platformie player.pl można obejrzeć jego nowy film - Sala Samobójców - Hejter. Liczą sobie chyba jak za bilet do kina - 35PLN, ale warto moim zdaniem. Czy nie wydaje się Wam, że Komasa wyrósł na prawdziwy talent? W ostatnich dwóch latach zrobienie dwóch naprawdę dobrych filmów, podczas gdy starzy mistrze jak np. Machulski “tworzą” totalny zgon serialem “Mały Zgon” jest promykiem nadziei, że z polską kinematografią nie jest jeszcze tak źle…
Nie wiem, filmow nie widzialam. Machulski to rowna w dol juz od dawna.
Ale jak piszesz, ze warto?
Bardzo chciałam obejrzeć “Hejtera” ale 35 zł to trochę dużo zwłaszcza że już płacę za inne platformy stremingowe… Poczekam, może w końcu stanieje.
A Miasto 44? Uważam że nie ma lepszego dramatu wojennego w Polsce.
Ma talent. I wizje.
Tylko ten tytuł jakoś tak nie pasuje… Chyba głównie przez ta nazwę nie zainteresowałem się do tej pory tym filmem. Bardziej kojarzy mi się z jakimś SF xd
Chociaż widziałem gdzieś przypadkowo kilka minut z filmu podczas jakiegoś bombardowania i nieźle efekty specjalne.
A to też ładne! ![]()
Nie widziałem ale to co robi Pawlikowski utwierdza mnie w przekonaniu ze w naszym kinie nie jest wcale zle.
Skonczyly sie te prymitywne komedie z lat 90-tych.A co do starych…Janusz Majewski.Nakrecil w tej dekadzie,“Małą mature” i genialnych"Ekscentryków".Dobre i ciekawe kino robi Maciej Pieprzyca…
Mysle ze nie nalezy oczekiwac malpowania Hollywood,nieszczesnych wypadow za Atlantyk,typu Figura ktora"grała u Altmana"a wszystko powinno jakos isc w dobrą strone.Najwazniejsze ze wciaz są pomysły i wrazliwość.
Ma potencjał, ale gwiazdy to z niego raczej nie będzie.