przecież to się załamać można
https://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/status-artysty-zawodowego-potwierdzany-przez-specjalna,2629360,4199
No i super xd
Tak.Jedna z najbardziej odrazajacych historii z czasow komuny,wraca za sprawa pisokomuchow…Jakos mnie to nie dziwi.
Na szczescie sila oddzialywania takich manewrow jest dzisiaj do skutecznego zadekretowania w republikach bananowych lub w Korei Pln.Z pewnoscia zas wykluczona w warunkach nawet kulejacej demokracji.
Muzycy,rzezbiarze,malarze poradza sobie.Chyba ze nastepnym krokiem bedzie zabranie paszportow.Natomiast gorzej dla kinematografii i wszystkiego co wymaga nakladow.Ale czego sie nie robi by wygenerowac kase na 500+ i finansowanie podobnych zabiegow ktore kopia bolesnie nie tylko inteligencje ale kazdego obywatela z inicjatywa…
Czlowiek ma byc glupi i posluszny bo kazdy inny sprawia klopoty…Precz z wolnoscia,zdaje sie krzyczec pis od dluzszego czasu…
Tyle ze to wszystko na papierze.Do wprowadzenia w zycie juz chyba za pozno bo swiat sie zmienil.I zaden Gomulka czy inny pies jak Lenin,nikomu w oczy nie zaglada…
moje pierwsze skojarzenie bylo, ze jakis krewny lub znajomy KROLIKA skonczyl zaocznie platne studia aktorskie i trzeba mu umozliwic godne zycie…
No nie do końca. Sporo ludzi żyje z działalności artystycznej i rozlicza się z niej. Jak nie będą artystami, to jak zapłacą podatek? A jak nie zapłacą, to będą przestępcami! To poważniejsze niż się wydaje. Nie jest Kazik Staszewski artystą… a sobie śpiewa o sytuacji w kraju… to skończy jak Capone z w pudle za podatki…
Takiego towarzystwa mi nie szkoda… Jeżeli to można jakoś określić jako artyści?
A jak patrzę na tego stuhra to słabo mi się robi…
![]()
Te gęby antypisowskie śmiejące jakby niewiadomo z czego…
Nie, faktycznie… ubecki donosiciel Zelnik i babcia Józia, to artyści… oni koncesje dostaną…
I jeszcze młody, zdolny Misiewicz…
No tak właśnie myślałem… Ale tak mi się skojarzyło jako s
Ale to w ogóle nie jest dla Ciebie problem, że prezes jakiejś partii ustala kto jest artystą a kto nie?
Ale to nie Pan Prezes będzie ustalać… On jako Wódz będzie miał na wszystko oko jak zwykle i tyle chyba.
A kto tę bzdurę wymyślił? Artyści?
Ktoś musi to kontrolować.
Niby dlaczego?
Bo stwarza zagrożenie.
dla kogo?
A tego to nie wiem.
A ja widzisz wiem: Artystów i niezależności boją się dyktatorzy i pajace polityczne
Jacy artyści taka dyscyplina xd
Zwróć uwagę, że artystom nie zależy na uregulowaniach, choć dawałoby im to monopol. Dlaczego? Bo istotą sztuki jest wolność.