Konfa a Braun. Czym się różnią ich poglądy?

Stosunek do kobiet stosunkiem do partii??? To chyba jakieś nieporozumienie…Nawet najdurniejsze feminazistki nie czynią z tego priorytetu…
Nie mówiąc już o tym że ten kto do władzy nigdy nie dojdzie,może sobie pozwolić na każdy rodzaj braku odpowiedzialności.Na szczęście partia to jeszcze nie rząd.
Rząd ma bowiem przede wszystkim obowiązki wobec narodu który go wybrał a nie wobec korporacji,organizacji czy unii.
Partia może sobie schlebiać elektoratowi.Rząd nie ma prawa! Ale to już inny temat…
O jaki"pas ziemi" Ci chodzi? :thinking:

No coz, nie jestes kobietą. Nie zderzyles sie ze szklanym sufitem.

Od razu uprzeedzan, nie ma to nic wspolnego z aborcja czy faworyzowaniem BO TAK .

T sa sprawy uboczne.

Chodzi mi o dostep do podstawowych praw jak choćby oswiata, rowne place za ten sam rodzaj pracy. Czy powielanie schematu baba do garów bedace ciagle norma.

Choc faktycznie patrzac na wystepy goscinne polskich “polityczek” bez wzgledu na barwy partyjne rece do kostek opadaja…

Do tego wszystkiego wystarczy wolność. ŻADNYCH ubliżających człowieczeństwu parytetów! I to wszystko już od dawna mamy.Może prócz równości w płacach ale to tylko kwestia czasu.
Przy czym największe nierówności są na topie a nie w fabryczkach,“na taśmie”.Nie mówiąc o tym że w dziennikarstwie,reklamie a nawet nauczycielstwie,można raczej mówic o faworyzowaniu płci pięknej.

Feminizacja niektorych zawodow jest nieco wymuszona. Chocby właśnie placami.

A paternalizm jako taki jest ciągle mocno zakorzenione. Efektem tego bywaja właśnie wymuszanie parytetów prowadzące do absurdow, zamykanie drogi do kariery naukowych bo kobieta? W drugą stronę zreszta też - ile w szpitalach jest pielęgniarek a ile pielęgniarzy?

Atakowanie “gender”? No to juz trzeba by to słowo zdefiniować- bo to nie jest przymusowa zamiana ról i cudow nie ma, mężczyzna nawet jakby mu macicę wszczepić to mało prawdopodobne, ze matka zostanie. Genetyczne uwarunkowania. Ale opiekunem, lepszym niż matka juz moze być.

Test gender? Malutkim dzieciom dajemy taki sam zestaw zabawek - od klocków po lalki. I czekamy na naturalna reakcję, nie tłumacząc, ze klocki i autka to dla chłopców a lalki dla dziewczynek. Cześć nie wybierze tradycyjnie.
Poza tym to cos, co ciągle jeszcze poskutkuje w spoleczenstwie - po co dziewczynka ma sie uczyć? Ma dobrze wyjść za mąż i tyle…

@collins02 mi wystarczyłoby zrealizowanie postuatow sufrazystek, bo wspolczecny feminizm czesto.jest karykaturą. Chętnie wykorzystywaną przez mizoginow.

Jestem bardzo daleki od mizoginizmu i od lat,nie tylko tutaj,lansuje tezę by płacić za JAKOŚĆ a nie za to że fantazja poniosła dziewoję do kopalni.To jej sprawa i jej wybór! I jak jest do doopy,powinna dostać mniej od faceta!
Co oczywiście powinno działać wspak i w innych profesjach.
Jak już nie raz wsppominałem,miałem w życiu 3 kobiety-szefów.Jedna tak bogata że czuła sie całkowicie zwolniona z myślenia.Pozostałe dwie,przeciwnie.Jedna z ambicjami wpedzającymi ją w chorobę psychiczną [jak się potem okazało…] a druga w typowy sposób kierująca sie swoim lubieniem,co akurat w fachu,nie powinno mieć żadnego miejsca.
I co takiego wniosły te panie?Ano NIC!!!
Jedynie chaos i sytuację gdy wszyscy boją się mówić bo będzie jak z rasizmem.

Zawody artystystyczne i przerost formy nad treścią?

Nie o to mi chodzi. Baby do kopalni to ja nie wyślę, choc byc moze sa takie egzemplarze, ktore by sobie lepiej od niejednego bezmyślnegi chuchraka stwarzajacego zagrozenie dla reszty, poradziły. To juz przypadek skrajny.

Kobieta szef? Miałeś wyraznie pecha. Nie każdy sie na szefa nadaje, bez wzgledu na płeć.

O zawodowców płci obojga trudno.

Na temat szefów o manierach pana haremu to mogłabym dlugo opowiadać.

:rofl::rofl::rofl:

Pech?
A jak powiem że miałem wyłącznie cudowne wychowawczynie w szkołach to to sie kwalifikuje pod"szczęście",tak?
Żadna opcja polityczna ani zrodzona z innej głupoty,nie zmieni faktu że do jednych profesji,bardziej nadają sie mężczyzni a do innych,kobiety.
Tu nie ma o czym dyskutować…
A do kopalni nikt przy zdrowych zmysłach,nikogo nie wysyła.Poza gułagami.
Są jednak i tacy/takie co chcieliby tą drogą udowadniać własne,chore zamysły…

No i dowiem się czy nie,o jaki “pas ziemi” Ci chodziło?

Konkretnie moze nie pas ziemi bo to ma kształt panstwa :wink:

Ukraina. Ktora jest w tej chwili buforem pomiedzy zarlocznoscia ruskich, a naszm krajem, który niestety pomimo halasliwej propagandy do wojny przygotowany nie jest.

Zresztą chroni nie tylko Polskę, również Rumunie i ogólnie Europę - bo zajecie delty Dunaju i rumunskich portów? Wykłada gospodarkę bardziej niż odcięcie taniego ruskiego gazu.

Pomimo ro, ze mamy rozwinięta siec drog, kolei i polaczen lotniczych ? Transport wodny ciagle jest dla Europy bardzo ważny. A Dunaj jest swoistym kręgosłupem tego układu.

Podobnie jak opanowanie cieśnina Bosfor, Gibraltar czy duńskiej odcina Rosję od swobodnego dostepu do oceanów. Pozostawiając północ i wybrzeże azjatyckie.

1 polubienie

Bóg ukarał Brauna jeszcze za życia zarówno tego politycznego jak i prywatnego z tym jednym okiem

Wg.takiej filozofii,Rosja chciałaby handlować tylko z sobą samą…
Paranoja na dziś…
Pojęcie kolosa na glinianych nogach zna chyba każdy.Ale dziwnym trafem,nikt nie cofa się przed wizjami obłędu zmierzającego do podboju świata…Przez tę kupę goovna?Serio?
Przecież tam nie siedzą jedynie idioci!
Owszem,ideologia,o wiele bardziej niż religia [z pominieciem islamu oczywiście] jest w stanie powołać pod broń wszelkie zbydlęcenie tego świata bo to jest i długo jeszcze będzie,szansa dla milionów na wybicie się i otrzymania czegoś za darmo.A to jest lep dla każdej nędzy.Z umysłową na czele.
Miast reagować na imperializm sowietyzmu,europka dba jedynie o niezniszczalność dobrych interesów.Reszta to pozory.Tutaj wojna na Ukrainie niczego nie zmienia.Jedynie zaognia.
Tylko ludzi żal…Od pierwszych dni byli "bydłem banderyzmu"lub ofiarami bomb sowietyzmu.Bez drogi ucieczki…Wojna się skończy a nędza istnienia,pozostanie…
To chaos myślowy,wiem.Ale tutaj nie sposób rozgraniczyć jednego od drugiego.
Tydzień temu dostałem zdjęcia z balangi ukraińskich nastolatków w pewnej poznańskiej szkole…Taki świat.Jedni giną a inni się cieszą.
Dość!!!

2 polubienia

To kolejny przykład kompletnego braku wyobraźni ukraińskiego PR.

Nie pierwszy i nie ostatni.

Tak mniej więcej rok po wybuchu wojny przez Hiszpanię przeoczyła sie fala “zaskoczenia”.

No bo - jacy to Ukraincy dzielni, kobiety i dzieci ratują odsyłają do Europy, sami walczą…

Ale potem? Hiszpania nie jest krajem socjalu, owszem jakies tam ułatwienia są, ale jak jesteś młody i zdrowy to zacznij na siebie zarabiać. Na tyle ile się da. Bo fakt, że z pracą różnie bywa.

Ale zaczęły sie fochy - spora dzesx kobiet wzięła sie za pracę. W usługach, hotelarstwie, gastronomii, ale pojawiły sie halasliwe grupki co to przecież praca fizyczna sie nie sprawia, bo im sie tipsy połamią i makijaż rozmaże.

Uczyć sie hiszpańskiego? Ponizej godności.

A w ogole to im jako ofiarom wojny wszystko sie należy. No inarobiły brudu. Trochę sie to odkręciło, bo większość pojechała szczęścia szukac gdzies indziej, ale niesmak pozostał.

1 polubienie

Na ogół,jak wskazuje historia,mało kto gotowy jest do wojny.Anglia i Francja w 1939 to najlepszy przykład a gdyby nie Stanley Baldwin byłoby jeszcze gorzej…
Fakt.Ukraina,mimo iż skażona sowietyzmem,pełni rolę Polski z 1920 roku.Jestem wobec niej coraz bardziej nieufny ale alternatywy brak…
Jesteśmy skazani na obcowanie z tym mafijnym infernem i tego nic nie zmieni.
Natomiast zupełnie inna sprawa to nasze postępowanie.
Radek Sikorski był w moich oczach niemal jedynym politykiem którego darzyłem szacunkiem.To człowiek wolny od coorestva tzw. dyscypliny partyjnej i bardzo często,MYŚLĄCY.
Ale teraz koniec tego dobrego!
Facet szasta milionami i nie waha sie nazywać tego"swoimi pieniedzmi".Mam nie łapać za słówka?Ok.Ale faktu nie zmieni się pobożnymi życzeniami.NIE WOLNO zapominać o tym,jakiego kraju jest się urzędnikiem!!
A Sikorski działa na szkodę Polski i to w chwili gdy na Ukrainie rozkradziono,wg. rozmaitych rachub,od 100 do 200 milionów dolarów.I w tym momencie Sikorski,miast domagać się wyjaśnienia,miast domagać się rozliczenia,biegnie jak burek z gazeta w pysku,z kolejnymi 100 milionami dla Ukrainy :enraged_face:
Aby wszystko było jasne.On jest premierem i nie musi pytać o zgodę.Obdarzyliśmy go zaufaniem i to do nas należy teraz refleksja.Słusznie czy też nie… :face_with_raised_eyebrow:
Głupota porównywalna jedynie z debilami z organizacji Oxfam która zasila swymi dobrymi checiami wszelkie reżimy i bandy na całym świecie,z piractwem wschodnioafrykańskim na czele…Już filmy nawet o tym kręcą!

I jeszcze jedno.Jest taka grupa zawodowa.Pis zamroził kwestie podatkowe.Przyszła zmiana i teraz po wejsciu w tzw. 2 próg,spada z Twego konta ok. 1500 zl miesięcznie.To potężna kasa w skali kraju.Mam nadzieję że nie idzie na finansowanie wiernopoddańczych kaprysów zarysowanych w ue.
Wszak mamy doświadczenie w finansowaniu niewydolnej tzw. “służby zdrowia”.Jaki problem w finansowaniu złodziejstwa i mafijnych układów pod bokiem Żeleńskiego?

2 polubienia

Fakt, wcześniej czy później te hieny musiały sie ujawnić.

Polityka Zelenskiego zaczyna byc zamiatanie pod dywan.

Paru jego kolesi to powinno juz stanąć przed plutonem egzekucyjnym za przewalki.

A przynajmniej swiat oglądać w kratke.

Coraz częściej wszyscy mają wrazenie, że tam topi sie tam pieniądze bez sensu.

Bo co z tego, że ludzie walczą jesli środki na ten wysiłek nie docierają? Poziom defraudacji rośnie.

Sikorski?

Dość osobliwa postac. Może działa juz na zasadzie dofinansowanie dłużnika, to będzie szansa z czasem dlug odzyskać? Tylko czy w przypadku sowiecko majdanowego układu to sie sprawdzi?

1 polubienie