Braun odszedł z konfederacji czy raczej go wyrzucono.
I w jakiej partii jest Robert Bąkiewicz? Bąkiewicza ułaskawił Andrzej Duda a więc jawnie mają się ku sobie
Ktoś się orientuje w tym wszystkim XD?
Braun odszedł z konfederacji czy raczej go wyrzucono.
I w jakiej partii jest Robert Bąkiewicz? Bąkiewicza ułaskawił Andrzej Duda a więc jawnie mają się ku sobie
Ktoś się orientuje w tym wszystkim XD?
Konfa na 1 miejscu stawia wolny rynek i podatki a Braun wartości katolickie i tradycje
Nie wiem. Tam jest takie bagno, że moze rozkminianiem tego lepiej wakacji sobie nie psuć? Juz sinic w Baltyku wystarczy.
Konfederacja (Meznena np) kreuje się na partie nowoczesną choc konserwatywną a Braun jest w swych zachowaniach bardziej radykalny. Bąkiewicz to tak jakby mlodsza i glupsza wersja Brauna.
A wiecie w której podpartii jest Robert Bąkiewicz bo że z konfy to ja wiem?
Jaka konfa? Az tacy glupi to oni nie są
w marcu 2024 ogłosił powstanie partii Niepodległość (zarejestrowanej już od kwietnia 2023 pod nazwą Droga Niepodległości). Po przemianowaniu partii objął w niej funkcję prezesa.
A ktoś się orientuję czy Grzegorz Braun nadal jest prorosyjski czy mu się odmieniło?
Nic mu sie nie odmienilo poza fatalnymi wynikami w sondazach.
Jeżeli twarzami tych ugrupowań jest pan od piwka i pan gaśnicowy to różnica jest niewielka ;jeden fantasta nierealny,drugu realny cynik.
Braun niestety slepnie.
Ma odwarstwienie siatkowki, leczy sie to operacyjnie, szanse zaleczenia sa wysokie , bo ok. 90 -95%, ale on mial pecha.
W kazdym razie nie jest to operacja rutynowa i niewiele klinik ja przeprowadza.
Przynajmniej tak twierdzi.
Tutaj ciekawie o PiSie i konfederacji
Braun nadal jest prorosyjski i jest nawet bardziej niż Mentzen czy Bosak
Trumpowi to sie wydaje, ze juz kupil pol Ukrainy od Putina…
Co mu się wydaje to normalny człowiek nie nadąży XDXDXD
Nadąży.
Tylko w tym zakewie faktow, bzdur i swiadomego “podkrecania” rzeczywistoosci nie tylko przez Trumpa wylapanie tego co istotne troche musi potrwać.
Jak uslyszalam kogo Trump poslal na negocjakcje z Putinem? To sie zastanawialam, czy juz glupszych nie bylo?
Ale okazuje się, że ten wystarczył…
Różnią się tym co teatr dramatyczny od operetki i też komedii ..Jednak moim zdaniem to plan i zejdą się gdy nadejdzie moment. Podobnie może być z pisem i wojenką ,to może być dziwna wojna i na pokaz.
Coś w tym jest co próbowałaś nazwać…
Czasy są troche dziwne i bardzo nerwowe…Postrzeganie partii zależy najczęście od jej stosunku wobec Ukrainy,co osobiście uważam za przejaw typowo polskiej paranoi.
My niemal zawsze najmniej interesujemy się Polską i najmniej dbamy o siebie samych.Ba! Nikt,przynajmniej z tego co zdołałem poznać i zobaczyć,nikt w Europie nie traktuje inaczej myślących w tym samym społeczeństwie,z taką pogardą i złościa [by nie używać już przygnębiającego słowa"nienawiść"] jak Polacy.Wizyta na fejsie daje bardzo dużo do myślenia choć i tak górę bierze czasem obrzydzenie…
Nowoczesny konserwatyzm…Chyba dotąd nie używałem tego określenia bo sam jestem wyznawcą konserwatyzmu z XVIII wieku.
Niemniej,przynajmniej jak na nasze parapolityczne błotko,uważam to określenie wobec Menzena,za trafione.
To bardzo niebezeczna postac i podobnie jak Braun? Nie batdzo rozumiem dlaczego oni swiata w kratke jeszcze nie oglądają?
Ja raczej rodzaj parti oceniam po stosunku do kobiet, dzieci i zwierząt.. gospodarki, zrownowazonej i liberalnej.
Tak wiem. Swiatem rzadza korporacje. Ale i one musza sie liczyc z warunkami lokalnymi - bo inaczej taka korporacja to komunizm sie nazywa.
Ukraina to odrebna sprawa, wynikajaca z charakteru polityki Rosji siegajacej wczesnych carów, a usprawnionej przez pewna seksowna Niemke ze Szczecina. Nastepnie przejetej przez żarłoczny proletariat.
Dopoki ten pas ziemi istnieje to nawet nie Polska, a Europa moze spac w miarę bezpiecznie. ![]()