Konfa a Braun. Czym się różnią ich poglądy?

Podobno Mentzen chciał go wyeliminować. Chyba z polityki - nie wiem

O Grzegorzu Braunie

Bosak o Braunie że to showman

Brytyjczycy żałują Brexitu. Obyśmy my nie żałowali ewentualnego polexitu. Nasi politycy muszą nas dobrze gospodarczo do takowego przygotować

Ciekawe czy UK wróci do UE? Co o tym sądzisz @collins02

To nie zależy tylko od nich.A właściwie najmniej zależy od Brytyjczyków.
Macki ue są do tego stopnia złośliwe że po cichu wykluczają UK nawet z…konkursu eurowizji! Bo to nie tylko u nas pojawiały się “artykuły” w których twierdzono iż w Europie Wielka Brytania nie ma już przyjaciół..
Wielka Brytania jest od dosyć dawna,mocno spolaryzowana.Po ostatnim weekendzie i londyńskich manifestacjach,nie jest wcale powiedziana że ma dość.Partia Reform czuje się nieżle a w ostatnich wyborach lokalnych,w wielu miejscach w Anglii,szczególnie w miastach średniej wielkości,odniosła wyrazne zwyciestwo.Nie sprawdzałem z dlugopisem w ręku i nie odpowiem Ci na to dokładnie ale z wyborów,na pierwszy rzut oka,wynika wyraznie iż eurosceptycyzm narasta.
Jest on jednak zbudowany głównie na hasłach antyimigranckich a nie choćby na thatcherowskim akcencie zmniejszenia lub likwidacji niektórych podatków..A to wyraznie wskazuje na fakt iż Brytyjczycy [mimo iż narzekają niemal jak Polacy…] delikatnie mówiąc,nie boją się biedy :smiley:
Na koniec…Nawet jeśli dojdzie do wiążącego referendum.Takiego które ewentualnie pozwalałoby powrócić UK do ue [w co osobiście nie wierzę] to wszystko będzie zależeć od mobilizacji elektoratu…
I jeśli jak gdzieś mi mignęło,jacyś kretyni zapatrzeni jedynie w “słupki popularności” wpuszczą do UK Reform błąkającego się komunistycznego kundla, J.Corbyna,postrzeganie reform może się z dnia na dzień,radykalnie zmienić.
Ja jestem związany z konserwatystami choć UK Reform wydaje się dzisiaj być znacznie fajniejszym zgromadzeniem niż 10 lat temu.Na dzisiaj jednak wydaje się iż dla obu partii ważniejsze jest obalenie rządu
Starmera.
Bo tylko on i jego labourzyści chcą powrotu do ue.I na tym próbują budować swój program.Tymczasem w wyborach lokalnych może nie było zdecydowanego zwycieżcy ale labourzyści ponieśli klęskę.

Podejście Ewy Zajączkowskiej do UE. Domyślam się że @birbant będzie krytykował

A to głupia russka…
Niech wypier… na Białoruś tam według niej jest wolność!

A tutaj ponownie o partii Brauna

Poglądy JKM na obie konfederacje

Oglądam to. I na początku o jakiś pseudo proroctwach dla Polski ale żadnych konkretów. Jak dla mnie szur

Braun jest za wyjściem Polski z NATO. Co to za szur

Pewne jest jedno. Że jeśli powstanie Koalicja Prawicy w najbliższych wyborach to Braun i jego ludzie nie dostaną kluczowych stanowisk dlatego że Amerykanie by nie byli w stanie z nimi współpracować

Wyjątkowo ciekawy wywiad z prof Antonim Dudkiem

Podobno PiS i Konfa są za reformom UE a nie koniecznie za wyjściem z UE

za kim? za czym?

:distorted_face:

Nie byłem pewny czy pisze się z końcówką Om czy ą czy może jeszcze ął