Fajne bylo kiedyś, ale sie zużyło. Nie wiem czy mi tak bardzo żal?
Słyszałem i to bardzo smutne. Pokolenie moich rodziców miało radiową trójkę i tam odkrywano muzykę. Moje pokolenie miało właśnie MTV. Kanał ten dostałem wraz z kablówką dopiero w 2003. Koncerty, klipy, wywiady. Piękne czasy.
Przegrali nie tylko ze streamingiem. Ostatnio puszczali tam tylko durne reality show z udziałem głupich celebrytów
No wlasnie, do 2000 to jeszcze szło. Ja MTV to z pierwszego satelity, tak gdzies miedzy 1988/9.
Ale ostatnie cwiercwiecze to jakies kombinacje alpejskie, czym by ekran zapchac?
Ja i tak nie pamiętam czasów, kiedy główna stacja MTV była zdominowana przez muzykę (ja satelitę mam od 2007).
Za to ja pamiętam lata świetności Vivy, 4fun.tv i Eski TV, ale i te stacje są już swoim cieniem. W dzisiejszych czasach ja wolę do zmywania naczyń włączyć sobie jakieś radio w telewizorze.
Nie,nie brałem w tym udziału.
Niemniej był to jednak kanał MUZYCZNY.A co mamy dzisiaj zamiast tego?Oczywiście nic…
Sytuacja podobna jak ze sklepami muzycznymi.Kiedyś były wszędzie.W centrum czy na obrzeżach miasta…
Dzisiaj jest empik…
Moim zdaniem MTV,muzyczna stacja która zaczęła w dość ciekawym momencie w historii muzyki pop,niemal natychmiast zaczęła ciąć gałąz na której siedziała.Tak jak radia w stylu"Złote Przeboje"
Raz jeszcze dyktatura proletariatu czyli absolutnie wszystko dla tych najmniej wymagających.Plus wszelkie minimalizacje,na czele z minimum treści…
Jeśli ktoś skupia się na wybrykach czy ogranicza przewód myślowy do 1-2 zdań,to nadaje się do Teleexpresu a nie do kształtowania gustów czy bycia kroniką epoki.
Gdzieś ktoś pisze że jednym z największych momentów w historii stacji,było pokazanie jak murzyn Kanye West czy jakoś,przerwal Taylor jakiejś tam,jakieś wywody…I że,cytuję"każdy to chyba pamięta"
Jeśli to prawda to jest to chyba najlepszy dowód na to że taki twór paść na ryj musiał.
Inna sprawa że zmarnowanej szansy,będzie się jeszcze długo żałować.Szczególnie w czasach obecnych gdy w kulturze wszystkiego jest coraz mniej i mniej.
Tylko komu bedzie na czymkolwiek zależało gdy dzisiaj wystarczy wcisnąć guzik lub kliknąć i to czy tamto,“wyskakuje”.`Swiat debili o horyzontach na poziomie mikrofali…
Ojej, co się z tym porobilo? Wlazlam do tego w Manufakturze? I jeszcze szybciej mnie wymiotło.
Jak mam tam kupowac to tylko przez internet, bo sklep ma atmosfere ,niestety, hipermarketu. Ze sprzedawcami o kwalifikacjach sprzedawcow pietruszki albo mniejszymi.
Az tak radykalna to bym nie byla.
MTV udowodnilo tylko stara zasade, ze nidy nie jest tak źle, zeby gorzej byc nie moglo…
Oglądaliście ostatnio MTV??
Ja oglądam regularnie i wbrew powszechnej opinii jest tam głównie muzyka. Od kilku lat programy typu big brother, czy coś tam shore są tylko ułamkiem nadawanych. MTV podzieliło się na kilkanaście kanałów tematycznych i takie np: MTV80s, 90s, 00s czy LIVE HD to sama muzyka plus wywiady i żadnych śmieci.