Ja juz myślałam, że chodzi o usankcjonowanie, niech sobie chłopaki w kolorowych pajacykach uprawiają gimnastykę artystyczna czy taniec na rurze, a dziewczyny odkładają kijami hokejowymi. A tu taki dinks?
A pamiętasz sprawę Kłobukowskiej? Za dużo testosteronu i bez prawa startu…
Akurat Kłobukowską wrobiła w to partia, bo nieprawomyślna była. Ale w historii sportu wiele takich przypadków było, że nie wspomnę o pływaczkach NRD.
Pamiętam, że już na tym forum była dyskusja w tym temacie, nawet z sprzeczałem się z Reksiem.
Np, zapaśnik poczuje się kobietą i …?
O, widzisz, to nie wiedziałam!
Od wielu lat sport zmaga się z tym problemem i jeszcze nie znaleziono rozwiązania. Na dobrą sprawę, to powinno być tyle kategorii, ile wymyślono płci… A liczba ich się zwiększa. Jak komu pasuje.
Rozwiązanie jest proste. Jak ktoś się urodził fizycznie mężczyzną i teraz jest kobietą, to niech rywalizuje z takimi kobietami jak on. W ogóle związki sportowe nie powinny się do tego mieszać. Niech te zawody zrobią chętni, niech znajdą dotacje, sponsorów, stacje telewizyjne które za to zapłacą.
Tak wiem… olimpiada… ale przecież nie każdy sport jest na olimpiadzie, więc nie każdemu sportowcowi jest dane na niej wystąpić.
IO też mogą sobie sami zorganizować. Ale sęk jest w tem, że nie chcą. Jakoś tak się składa, że pasuje im występować w tej kategorii płciowej, w której maja handicap, czyli mężczyźni w trans, a trans w kobietach. A poza tym są tacy co czują się raz mężczyzną, a raz kobietą i to też należy uszanować. O innych kombinacjach już nie wspominam, bo pogubiłem się w nich.
W ogóle problem jest, bo wśród kobiet też są takie, które budzą wątpliwości… Gdyby nie było podziału w sporcie na kobiety i mężczyzn, to problem by nie istniał.
Od samego poczatku,dla mnie ten pan to dęty,glupi hoooj a teraz jeszcze,krótko mowiac,przestepca.
Szykuj sie Joasiu[Józwik] bo na 800 m. bedziesz scigac sie z facetami juz w ramach"prawa"…
Mam nadzieje ze nie dożyje czasu gdy takie kreatury bedą "modyfikować"olimpizm barona De Coubertine’a.
Plywaczki?
Osobna kategoria byla Renate Stecher i cala gama tzw.“lekkoatletek” ktorzy byli facetami w perukach.
To samo dzialo sie w Bulgarii.Pamietasz Jordanke Donkową?
Baby z wąsami,byle tylko byl medal…Tego nawet w Chinach i Korei nie powtarzano…
Edit bo zapomne…Jarmila Kratochvilova miala z kobiety chyba tylko kolczyki
Płeć nie będzie miała znaczenia.
Dobrze zbudowana kobieta będzie wygrywać z facetami.
Co za czasy. Ale to Ameryka. W Polsce to nie przejdzie. Tu kobieta ma urodzić i spier*ć do garów. A wieczorem dawać mężowi.
Powinny być jakieś ograniczenia dotyczące chociażby poziomu testosteronu.
Dajem dupy? xd
Komu dajesz?
Dziewczynie a komu xd
Lubisz dominację?
Oczywiście, że są. Były i będą. Jest kilka przykładów w sporcie i dziwnych wydarzeń z dym związanych.
Jasne xd
Rozumiem.
A nie genetyki? Tak trudno sprawdzic kto ma genotyp xx czy xy? A co ma w glowie to juz jego sprawa…