Jak to wygląda w waszych krajach i miastach?
I czy w ogóle korzystacie z internetu na smartfonie?
Już niedługo. Tu jakaś ciemnota mieszka, bo nikt nie protestuje.
korzystac bym mogla, bo anteny juz zalozyli.
nawet na xiaomi mi sie zglosila mozliwosc przejscia na 5G w vodafone.
a czesto korzystam z netu (ale wifi w domu) na smartfonie.
Światłota.
w mnie zakladali w Alicante i Elche to pociagneli zasieg na okolice.
zreszta to troche zabawnie, bo niektore wioski od razu z 3G na 5G sie “przesiadly”
Nie wnikam w to, wiem tylko, że robią. A do tej pory na kablu mam neta.
swiatlowod to odrebna instalacja.
W Holandii niezbyt rozpowszechniony.
to masz na kabel telefoniczny neta?
Tak. Idzie pod ziemią. Mam też na chacie wifi.
swiatlowody tez ida pod ziemia, dopiero w domach sa widoczne jesli nie ma preinstalacji, bo wtrdy ciagna po scianach, tak jak na osiedlu w Polsce, gdzie mieszka mama - moj blok byl budowany 20 lat temu, ale wlasnie juz w projekcie preinstalacje do swiatlowodow, ktore dotarly tu dopiero 3-4 lata temu mial.
U mnie zwykłe kable. Nie opłacało się instalować ze względu na 5G.
Ja tam nie wiem…
kazdy kraj ma swoja polityke pod tym wzgladem
swiatlowody w Hiszpanii sa korzystniejrze ze wzgledu na orografie - latwiej po tych gorach kabel przeciagnac niz stawiac dziesiatki masztow, zeby byl zasieg.
Latem przyszłego roku kończy mi się abonament, więc jeszcze poczekam, będzie większy wybór telefonów (bo trzeba mieć specjalny aparat) to pewnie zrobię sobie upgrade na 5G a moja firma jest liderem na rynku.
Zwariowałeś? Żeby koronawirusem się zarazić?
A tak na poważnie, to komóra ma zdolność pracy w 5G, ale jeszcze ani razu nie przyuważyłem indykatora 5G na ekranie…
Dla moich potrzeb wystarczyłoby 1,5G. A ile tych G przewala się w moim światłowodzie - nie mam pojęcia.
U mnie ciągną światłowody na potęgę. W smartfonie internet 4 G, wi fi tylko w mieszkaniu - prywatna sieć radiowa, w domu jest też sieć kablowa z której nie korzystam w abonamencie