Kościół Katolicki

A dodatkowo Jezus sam mówił, że wielu kapłanów nie będzie wierzyć w Boga i że mamy się ich strzec …

Komuniści się śmiali, że Jezus był pierwszym komunistą.

Koran też jest antyklerykalną księgą i nawet jest nakaz, aby muzułmanie nie podzielili się jak chrześcijanie i Żydzi (którzy się już wcześniej podzielili na odłamy i sekty), a jak wiemy muzułmanie też się podzielili na odłamy, z których dwa najważniejsze to Sunnici i Szyici.

Chodzi o to, aby znaleźć mądre i optymalne rozwiązanie, bo Jezus też był zwolennikiem świeckości na swój własny sposób

2 polubienia

Ale przecież tak się mówi… Ty debilu… Czy chory… To jak powiedzieć ty glupcze czy ten “tchorzliwy szczur”. …

1 polubienie

Powinieneś powiedzieć, że to jest kłamczuch i udowodnić to. A jeżeli nie potrafisz udowodnić, tzn, że obraziłeś kogoś bezpodstawnie.

1 polubienie

Ale to jest wszystko normalne, po prostu jestem katolikiem i mam gdzieś rozmyślanie nad tym… Wierzę w Boga i w żaden sposób nie będę lepsza osoba jeżeli przestane chodzić do kościoła, dawać księdzu setki w ofierze i czcić świętych… Bo to nie ma znaczenia… Tak mi się przyjęło. Teraz nikt nie zmieni swojego postępowania , chyba że z lenistwa i chciwości się “Nawroci”…

To nie kłamczuch bo nie mówi nieprawdy. A od kiedy na pytamy ktoś zwraca uwagę na bezpodstawne obrażanie nieznanych im osób :rofl:

To co przedstawia filmik, nie zaprzecza wcale istnieniu Boga.
A skoro jesteś katolikiem, to czemu w tej chwili nie postępujesz według Jezusa i bezpodstawnie obrażasz nieznaną tobie osobę.?

3 polubienia

No nie zaprzecza… Ale to co ja robię będąc katolikiem nie wyklucza istnienia Boga i wiary katolika w tego samego Boga… Więc niech nie-katolicy odczepia się od tego co robi Katolik…

A co cie tak ruszyło napisanie że to chora osoba? XD Możesz zgłosić ten wpis do moderacji tak jak ja ciągle zgłaszam każde obrażanie :rofl:

RaZ… Raz nie mogłem sobie ulżyć…? Xd

1 polubienie

Moderację zostawmy w spokoju. Póki co, normalnie rozmawiamy bez obrażania się. Nie mam najmniejszego zamiaru obrażać cię i nie spodziewam się obrazy z twojej strony. Moim zamiarem jest wykazać, ze ten filmik żadnym atakiem nie jest tylko informacją. Ty się z nią nie zgodziłeś, nazywając to debilizmem. A ja na to zareagowałem, bo z kolei nie zgadzam się z tobą.
W żadnym przypadku nie wyrażam dezaprobaty, że jesteś katolikiem. To jest twoja sprawa i nic mi do tego. Ale bycie katolikiem nie zwalnia od argumentacji i posiadania wiedzy. A jak się nie ma wiedzy, to nie wypowiada się w temacie. I tyle. Nie ocenia się czegoś, o czym się nie wie.

1 polubienie

@anon52897632 Właśnie nie pamiętam, co już dziś wyraziłem w innym wątku. Nie mam przy sobie niczego, czym mógłbym wesprzeć pamięć. Dopiero, gdy będę w Polsce, wrócę do sprawy.

1 polubienie

To nie zrozumiałeś dlaczego zareagował na ten filmik… Chodzi mi o takie zachowanie ludzi, nie o treść tego( w sumie o treść też bo gdyby tam było kocham rydzykyka kocham rydzyka to bym nawet serce dał) to co jest w filmie to prawda. to irytuje mnie takie zachowanie ludzi i tyle… I tak samo w tym pytaniu lajki o Vera i okonek są irytującace bo co obchodzi nie katolików katolicyzm… Nie lubię takiego zachowania i tyle.

Ktoś, kto katolikiem nie jest, ma prawo interesować się katolicyzmem i odwrotnie. Aby tylko z tego wojen nie było.
Na drugi raz, lepiej będzie, żebyś podpierał swe opinie argumentami rzeczowymi.

1 polubienie

A jakie są argumenty na nazywanie kogoś debilem? Nie mam na to wytłumaczenia… Tak po prostu. Bo mogłem napisać co mi się nie podoba ale bez używania tego wyrazu…

1 polubienie

Tylko nie wypowiadaj się na temat zbrodni hitlerowskich, no chyba, że jesteś hitlerowcem :wink:

1 polubienie

Nie. To Stalin nie powinien się wypowiadać na temat zbrodni Hitlera omawiać ich czy potępiac, tylko wziąć się za swoją robotę xd

Panowie nie warto sobie takimi pierdami głowy zawracać. Nie wiemy jak było. To wszystko żyło na zasadzie plotki. Ktoś coś źle usłyszał i przekazywał dalej. Ludzie byli głupi i lubili sobie wypić co sprzyjało różnorakim wizjom i omamom.

1 polubienie

Żeby tylko wypić :rofl: :see_no_evil: :wink:

1 polubienie

W dzisiejszym kościele jest najwyżej 10% tego co nauczał Chrystus. Resztę wymyślili ludzie w purpurze

3 polubienia

Religia powstała kiedy pierwszy oszust spotkał pierwszego głupca.
Chyba najbardziej realnym i namacalnym bogiem pozostaje słońce. Kształtuje życie na naszej planecie. Wyznacza ludzkości rytm. Jest fajne bo nie umiera jak Jezus każdego roku. Wstaje każdego poranka. Pokonuje mrok którego się boimy.

2 polubienia

Ra? :wink:

1 polubienie