Pewnie czytaliście o Kielnie i nauczycielce która wrzuciła na lekcji angielskiego krzyż do kosza?
W Polsce wrze. Środowiska prawicowe płoną ze złości. nauczycielka została zawieszona. Nawet ministra MEN mówi o błędzie i szacunku dla symboli.
Nauczycielka twierdzi jednak że to nie tak. Krzyżem miały bawić się na lekcji gówniarze. Nie reagowały na uwagi. Krzyż ów miały zawiesić nad klatką chomika.
I miał on być zabawką. Elementem stroju zakonnicy dostępnego na allegro. Czy taki krzyż wrzucony to kosza to też skandal, profanacja i grzech?
No przeciez to jest tylko pretekst do robienia burzy wokol tego. Jest tyle spraw - bulying, mobbing, nauczyciele zra sie o nadgodziny ku radosci dyrekcji- a anglistka albo walnieta a albo glupia, ze sie w takie historie bawi.
Najpierw - tez sie oburzylam, bo jestem za szacunkiem wobec wszelkich symboli itp.
A potem dotarlam do źrodeł ( wywiadu z tą nauczycielką ) i widze ze to gowniarze sie brzydko bawili…
Przypomina to mi pewną sytuację gdy corka moja chodzila do gimnazjum i opowiadala mi hak na fizyce rzucali sie gumowym krokodylem i pan Robert byl zdenerwowany. Oczywiscie - opieprzylam ją i spytalam czy na historii tez rak robicie? "Czys ty zwariowala u pani K. "
A do rzeczy - nie dziwie sie ze sie zdenerwowała, ktos inny tu “profanował”, ale informacja poszla inna. Ten jeden uczen - nakablowal i nagke wykreowal się na obronce krzyża. Jej bład - ze wyrzucila przy nich, lepiej bylo schować i oddac rodzicom tego co przyniósl.
Nauczyciel jest chłopcem do bicia nie przez tego tępego kutasa ale przez wszystkie rządy które nie zrobiły nic by powstrzymać malejącą rangę tego zawodu.
Teraz byle półgłówek kpi z nauczycieli,nie mając nawet najbledszego możliwie pojęcia,jak wygląda ta praca.
A już prawdziwym mistrzostwem świata jest obsadzanie w roli ministrów,najgłupszych palantów jakich kolejne rządy niosą…Nie myślałem że to kiedyś powiem ale w tym towarzystwie Czarnek z pewnością nie był najgorszy!
Ani Nowacka ani ta dyrektorka, ktore sie wypowiedzialy o sprawie do kamer nie wspomnialy z tego, co mi wiadomo, ze bachory (sorry, ale mi sie krew gotuje)robily sobie wyglupy i to doprowadzilo do tego, co sie stalo. Teraz dzieci sie hoduje (powiedzial to nawet prof.Jedrzejko) i chroni przed konsekwencjami ich postepowania, jakby dorosli byli nienormalni. Moze sa nienormalni z mania wielkosci?
Takie to mamy standardy prawdy i taka odpowiedzialnosc ministry i dyrektorka placowki …tfu. Jak motloch, ktory na polprawdach zeruje i kompletnie nie uwaza, ze powinien wypowiadac sie w oparciu o stan faktyczny. Z tego, co wiem to obie te panie nie sprostowaly tego, co powiedzialy do kamer.
Dobre to dzieci musza byc, skoro nie szanuja mozliwosci nauki angielskiego a angielski z tego co wiem jest ciut szanowany mimo wszystko przez bachorki i ich nadetych roszczeniowych starych.
Oczywiscie bachorkow sie nie odpytalo zanim wybuchla afera, bo bachorek moze i pokazywac de nauczycielce i skakac z mebli miesiacami probujac doprowadzic ja do wylewu z kolegami… A pani ministry takie rzeczy nie obchodza, choc i o takich jest informowana.
Nie znam pana Jędrzejki ale sam to dokładnie tak właśnie formułowałem,ponad 10 lat temu.Na starym forum a sekundująca mi wówczas nauczycielka [nie pamiętam nicku…] zamierzała zmienić zawód…
“Nadęci,roszczeniowi starzy” jak to trafnie określiłaś,to kolejne przekleństwo.Czasem nawet najgorsze.Choć gorszego stada jak kuratorium nie ma chyba nawet wśród roszczeniowców.
Szacunek w Polsce?
Wobec kogo?
Wobec czego?
Każdy kto ledwie wyrasta o centymetr ponad przeciętność,kto nie daj Boże,ma odwagę by powiedzieć coś wbrew ścieżkom wytyczonym przez media lub przez kretynów liczących na tani poklask,jest opluwany i wyszydzany…
Sport,polityka,sztuka…Wszędzie to samo.Jedyne wyjście to zamknąć szczelnie drzwi,zablokować agresywnych idiotów,udzielać się jedynie na forach prowadzonych przez inteligentnych ludzi.
Takie miejsce to forum Classick rock i za samo zasygnalizowanie istnienia takiego miejsca,jestem do dzisiaj @Bingoli wdzięczny.
Oby tylko wola moderatorów nigdy nie skruszała!