o wydawnictwie Illuminatio? O zakonie czytałam teorie sprzeczne.
Dziś, jeżeli ktoś kontynuuje dzieło niejakiego Weishaupta i tworzy jakiś zakon, to zakon ten nie ma żadnego znaczenia. Iluminaci, od których roi się w necie, nie istnieją. I szkoda czasu na czytanie tych bzdur. Na starym Pytamy o tym zakonie sprzed 3 wieków pisałem dość obszernie. A te netowe rewelacje, to takie płaskoziemie w przenośni.
Ja wiem że dobrze jem.
Ty wiesz, ile zjesz
i, że masz na dole szpic
i więcej nic…
a wiesz ile pijesz? wody oczywiscie, innych plynow wypominac Ci nie bede, jeszcze mam troche weekendowego piwa.
W wodzie to się ryby pier#ą
A ludzie po kątach, choć Ziemia okrągła jest…
To temat dla Fenix / ze starego Pytamy. Oficjalnie jest na FB jako Piotr Gadaj - ma swoją strone i ponad 2000 zainteresowanych
Braki w wiedzy zastępowane są teoriami spiskowymi. Nawet tak niedorzecznymi, jak płaskoziemie czy Iluminaci. Bo trudniej się uczyć niż fantazjować.
no nie wiem? żeby fantazjowac to trzeba nieco nauk pobrać, natomiast żeby opowiadac bzdury to juz nie
To jest właśnie to. Zamiast poznawać wiedzę, łatwiej dla wielu jest iść na skróty, bawiąc się w głupoty nie wymagające wysiłku umysłowego. Im więcej tego, tym większe mniemanie o swym rozumie. Nieuzasadnione niczym. Kiedyś nie było takich nośników ukazujących miałkość rozumowa. Dziś, w przekonaniu o swej “mądrości”, łatwo obnaża się swą niemądrość.
@elsie w pytaniu chodzi o wydawnictwo Illuminatio, a nie o zakon Iluminatów.
Ale @elsie wspomniała o zakonie i poszedłem za tym…
Sadzac po tytulach, ktore to wydawnictwo proponuje to muszę sie zaopatrzyc w wahadelko na jedwabnej nitce, różdżkę, kryształową kule, czarnego kota i kolejny raz obejrzec trylogie Matrix i Gwiezdne Wojny jako przygotowanie teoretyczne
I nie zapominaj o trzykrotnem spluwaniu za lewe ramię.
I nie jesc po polnocy, bo sie w Gremlina zamienie.
Tylko należy spluwać przez swoje, a nie czyjeś…
A po co to wszystko? Wystarczy do zakonu Iluminatów wstąpić.
Bylby problem w ustaleniu, ktore lewe - od mojej czy opluwanego strony? I nie pluc pod wiatr…
A kobiety przyjmuja?