Kto dziś zjadł najwięcej pączków?

Ja skonsumowałam dwa, ale czuję, że organizm chyba powiedział “dość”. Tak się zasłodziłam i “opchałam”, że więcej nie dam rady :grin:
Nie smażyłam tych pączków sama, tylko są kupione w cukierni, ale są bardzo smaczne.

3 polubienia

Skoro mowa o pączkach, to chyba warto zapoznać sie z jego budową. Może nie wszyscy znają…

9 polubień

Wszystko, co jesz tak dokładnie sprawdzasz?
Jadłeś już pączki czy dopiero po pracy będziesz się nimi delektował? A może masz aż tak silną wolę, że nawet na nie nie popatrzysz?

3 polubienia

Można ułożyć rebusik homofonowy: Poncz+ kii.

2 polubienia

Ja jem wtedy gdy mi się zachce. Nie bardzo zwracam uwagę na związki z datami. Poza tym tu gdzie mieszkam tego nie ma, tzn tradycji jedzenia czwartkowych pączków, albo ja tego nie zauwazyłem.

3 polubienia

To nie mieszkaj tu, gdzie nie ma tradycji tłustego czwartku, bo wyschniesz na wiórek :grin:

2 polubienia

A jak się nazywa ten jasny pas okalający pączek dookoła obwodu?

1 polubienie

Moźna też ułożyć anagram dla dorosłych
PĄCZKI - …

Drugiego wyrazu nie przytoczę bo cenzura mi da po pysku :grin:

2 polubienia

On się nazywa: niedosmażony kawałek :grin:

1 polubienie

Poprosze o definicję o naukowym brzmieniu!

3 polubienia

O żesz Ty!!!
grin

1 polubienie

To jest pierścien redukcji zabarwienia.

Po raz pierwszy zbadany i opisany juz przez Słowian.
Moze nawet Gall Anonim o tym wspominał, ale pewny nie jestem…

5 polubień

W moim słowniczku było to pasmo cienkoskorupowe, ale ja mam trochę przestarzały słownik, więc Twoja nazwa jest pewnie bardziej prawidłowa.

2 polubienia

Chyba się tymi dwoma pączkami przejadłam, bo dopadła mnie czkawka. Możecie mnie jakoś przestraszyć?

1 polubienie

Ja na diecie, pączków nie bedzie.
Zreszta te hiszpanskie to takie amerykanskie z dziurka, donut to sie nazywa. I polewa, najczęściej tak gruba, ze ledwo ciasto widac spod niej. Bede w Polsce to sobie zjem uczciwego.

2 polubienia

Masz zjesc dwa mastepne, …:wink:

1 polubienie

Uczciwego? Z konfiturą z róży czy pijanego z adwokatem? Ja oba zjadłam. Jest jeszcze z powidłami śliwkowymi, ale odpuściłam. Nie zmieści się.

Jakoś się nie nastraszyłam :grin:

1 polubienie

Z dżemikiem w srodku, niewielka iloscia lukru i okruszkami kandyzowanej skorki pomaranczowej.

1 polubienie

Jak na razie zjadłem jednego pączka. W planach na popołudnie mam jeszcze konsumpcję jednej sztuki tego przysmaku. :wink:

3 polubienia