Tylko Niemczech nie rządzą juz ci, którzy nas okupowali 80 lat temu, zaś w Rosji, praktycznie nic sie nie zmieniło pod tym względem.
Widzisz, co innego wywiad z narzuconym pytaniem, gdzie nie wypada powiedzieć niczego kontrowersyjnego. Ale polityków trzeba oceniać całościowo, po tym jaką prezentują tzw. narrację całościową. Politycy PiS też zarzekaja sie, gdy ich oficjalnie zapytać, że z UE nie będziemy wychodzić, ale robią wszystko, by Polakom te Unie zohydzić i obrzydzić, przedstawić jako wroga, porównać z kołchozem, ZSRR, itp. I podobnie jest ze stosunkiem Konfy do Rosji.
To kiedy sam zaczniesz wdrażać takie podejście?
Z tego co pamiętam protesty wobec rosji były przez dobre 2 lata powszednie. A dlaczego nie protestujemy obecnie? Po prostu ludzie nie lubią przesytu i tak jak jeden ciapaty, jeden Ukrainiec nikomu nie przeszkadzali to już masowe osiedlanie ludzi denerwuje.
Problemy zaczęły się rodzić po wcześniejszym spijaniu sobie z dziubków gdy się okazało że nie wszystko jest takie słodkie i idealne.
Nie… kojarzę ze w Rosji tez nazwisko sie zmieniło…
Oczywiście ze protesy były. I stanowisko Polski i polakow jest znane.
Nie rozumiem dlaczego Niemcy? Jest właśnie na odwrót. Niemcy nie są z tego zadowoleni. A narrację PiS o złych Niemcach chcących zawłaszczyć nasz kraj należy włożyć między bajki o mchu i paproci. Jest to typowa propaganda wzorowana na tej ruskiej dla swojaków nie potrafiących ogarnąć rzeczywistości. To jest dokładnie to samo jak te wrzaski o imigrantach.
Serio? Ale jesteś tego pewien? Czy moze tak Ci powiedzieli? Posluchaj np. Kanalu zero. Sprawdź czy to co mowią i piszą jest bez zadnych podstaw. Skonfrontuj to z tym co mowią w Tvn. Przesledź kto mówi prawdę.
Nikt prawdy nie mowi. To przeciez politycy…
Dlatego trzeba mocno analizowac co sie widzi i slyszy a nie brać za pewnik.
Nie idźmy drogą Słowacji i Orbana
Niesamowicie śmieszne, ale sie ubawiłem. Masz racje lepiej sluchac Tuska i spolkę przecież oni mowią prawdę. Ehhh , szkoda gadać.
Tzn?
Ruskofilii…
A może po prostu dbają o swój interes?
Bo ja wiem - swoj osobisty na pewno, ale narodowy? Czym konczyl sie bratnia wspolpraca gospodarcza to chyba wiesz?
Nie pozyskuję wiedzy z YT a Niemcy znam jak własną kieszeń. Przez ostatnie kilkanaście lat poznałem wielu Niemców ze wszystkich stron tego kraju ze względu na swą pracę. Niemcom pozazdrościć możemy bardzo wiarygodnych, rzeczowych i bezstronnych mediów czyli czegoś czego u nas nie ma i długo nie będzie. I słucham tych mediów. Mieszkam w Holandii, 2 km od granicy z Niemcami i często bywam tam. Przez polsko- niemiecką granicę przejeżdżam bardzo często w obie strony. I nigdy nie wypowiadam się na tematy, których nie znam. Oczywiście, znam kanał 0 i uważam, że robi ludziom wodę z mózgu tak jak większość kanałów niezależnie od opcji politycznej. Z tv jest podobnie. Nigdy nie mieliśmy bezstronnych mediów, ale od 2016 polskie jakiekolwiek media są katastrofą. Mogę ci napisać o jednej konfrontacji. Otóż przez 8 lat rządów PiS, tv, info bardzo kojarzyło mi się z dziennikami ze stanu wojennego w PRL. Pamiętam je dobrze.
Wracając do Stanowskiego, jedno muszę mu oddać. Manipuluje inteligentniej od innych.
Polscy politycy i polskie media. Wszystkie.