Kto mi wytłumaczy dlaczego

mamy protesty przeciwko czarnym, Ukraińcom, żydom, LGBT, islamowi a nie mamy manify przeciwko Rosji?!

A nie bylo? Przecież te protesty juz były? Czy caly czas maszerują?:thinking:

A tego to nie wiem? Może protestuja tylko zwolennicy prezesowej teorii zagrożenia opcja niemiecką, zachodnia? ksenofobia kwitnie?
Reszta po prostu nie protestuje, a swoje robi?

Ludzie głupie tera som i brunatnieją..!..no i dlatego tak się dzieje..

1 polubienie

bo za przeciwko Rosji nikt chyba nie placi

3 polubienia

Protestować przeciwko braciom? No weź!

4 polubienia

Bigola… prosze Cię nie idź w tym kierunku.

W Rosji są bardzo zadowoleni z tego co dziś dzieje się w Polsce. Propaganda tam wręcz huczy na ten temat. Pooglądałem sobie, co dzieje się u Sołowiowa. Poczytałem komentarze na ich Telegramie.

3 polubienia

To cos dziwnego? Zawsze kiedy się żremy ze sobą oni i niemcy są zadowoleni.

1 polubienie

A kogo byś wolał za okupanta w Polce - Niemców czy Rosjan?

Znajdź mi jeden przykład jak Konfederacja krytykuje otwarcie Putina i Rosje i mówi, że jest to jakimś zagrożeniem dla Polski.

W kwestii Rosji panuje u nas względny konsensu społeczny i wywoływanie zadymy w tym temacie byłoby powiedzmy swego rodzaju oczywistą oczywistością, dodatkowo jest zagrożenie, że taki ewent łączyłby zwolenników wrażych opcji politycznych. Co do pozostałych tematów o wile łatwiej jest wywołać polaryzację społeczeństwa i zbić kapitał polityczny … po obu stronach barykady. Prawda oczywiście leży gdzieś po środku, ale wywoływanie sporów społecznych, choćby nie wiem jak temu zaprzeczać, jest obecnie na rękę każdej opcji politycznej.

2 polubienia

Wiesz … czasami wystarczy wpisać bardzo proste zapytanie do przeglądarki, następnie w miejsce clickbajtów zapoznać się z pełną wypowiedzią, zamiast bezrefleksyjnie powtarzać narrację tego czy innego politykiera …

1 polubienie

nikogo.
każdy okupant to z definicji swołocz lub Dreckschwein.

1 polubienie

No tak wysłuchałem. O ile Bosak mówi jeszcze z sensem, to Mentzen, jakby szybko sie prześlizgnął po temacie Rosji i od razu wkroczył w nutę symetryzmu na zasadzie “ale inni tez biją Murzynów”. Nigdzie nie powiedział, że Rosja stanowi realne zagrożenie, którego nie można lekceważyć, tylko potępia wojnę, która gdzieś sie tam toczy a w ogóle to nie nasz interes.

1 polubienie

Nikogo… ani jedni ani drudzy.

1 polubienie

Ale wiesz Ko powiedzieli ze Konfederacja to Ruskie to przeciez musi byc prawda.Bingola zawsze uwazalem Cię za madrą osobe proszę nie niszcz tego. Chcemy rozmawiac to o problemach nie o partiach.

To były dwa krótkie, trójwyrazowe zapytania do przeglądarki YT dotyczące każdego z tych panów i wklejenie pierwszej odrobinę dłuższej wypowiedzi. To, że to co chciałbyś, lub raczej nie chciałbyś usłyszeć, nie znalazło się w tej wypowiedzi, nie oznacza że nie zostało wypowiedziane przy innej okazji.
Uważam Ciebie za osobę na tyle dociekliwą i inteligentną, że przy minimum chęci wyjścia ze strefy komfortu pokradłbyś sobie samodzielnie ze znalezieniem bardziej obszernych wypowiedzi na dany temat. Chyba że jesteś osobą, której 2,5 minuty wypowiedzi w zupełności wystarcza na wyrobienie poglądu na dowolny temat … :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Z tego co mi wiadomo, przerabialiśmy już oba warianty, więc … :sweat_smile:

3 polubienia

Zamiast sluchac jednej czy drugiej partii nalezaloby sobie zadac pytanie… czemu Ci samiludzie ktorzy do swoich domow przyjeli ukraincow maja taki opór przed murzynami? Dlaczego protestują. Przypomne ze wtedy (przy ukraincach) tez byly partie i grupy ktore podburzaly zeby tego nie robić bo Ukraińcy są tacy i tacy, zresztą nasza historia jest bardzo trudna. A jednak Ukraincy zostali przyjęci i to tak jak nigdzie indziej. Dlaczego tu są problemy? Zadaliscie sobie takie pytanie?

2 polubienia