Kto pierwszy ten lepszy?

Bo nie wiesz huehuehue

Ewa, zrobię, ale nie teraz. W tej chwili tylko doskakuję do kompa, bo, de facto, robię coś innego. Właśnie skończyłem piwko i zmykam na trochę. Ale coś wymyślę w tym stylu.

1 polubienie

Wie, prawie udzielił odpowiedzi.

Ja właśnie też doskakuję, dwa dni olewałam pewne obowiązki w domu, teraz nadrabiam.

1 polubienie

To zrób , a potem wyjasnij, bo ja w ogóle tych zagadek nie rozumiem. Czy to chodzi o homonimy? czy o czesc wpólną ? cy o co? jaki klucz… jak zrozumiem to i inne pójdą / może/

1 polubienie

@ihtiel, przedstawiłam obrazki, spójrz na każdy z nich z osobna i nazwij jednym słowem.
Te wyrazy naprowadzą na jedną rzecz, tyle mogę powiedzieć.
Chodzi o rzecz, sprzęt.

1 polubienie

Dobra, podam odpowiedź, mogłam źle ułożyć to zadanie .

1. Klawisze ( tak się nazywają te ciastka).
  2. Gładzik. ( tak się nazywa ten pilnik, gładzik to inaczej dotyk, touchpad).
  3. Dyski.
  4. Ekran ( w tym przypadku akustyczny).

Co posiada ekran, klawisze, dyski i gładzik/touchpad?

LAPTOP :grin::grin::grin::grin::grin::grin:

1 polubienie

Wiedziałem

1 polubienie

Bo to było łatwe. Ja wiem, że nie każdego to interesuje.

1 polubienie

Pytamy ostatnio mało kogo interesuje. Fajnych pytań i dyskusji niewiele.

1 polubienie

Tak jak w małżeństwie, wszystko się kiedyś nudzi.

Po zapoznaniu się z rozwiązaniami potwierdzam moją opinię.
Jesteś trudna @efka, w znaczeniu Twoje zadania-zagadki. Bardzo luźne i dalekie skojarzenia. Ze wszystkich tylko Pana Tadeusza załapałem. Więc nie na mój łeb one image lecz proszę o więcej, może się wyrobię.image

2 polubienia

Panie kolego, te literackie zagadeczki Ewy, to pychota jest.
Zastanawiam się, czy w podobie, historycznych nie zapodać.

1 polubienie

Przecież ja nic złego o tych zagadkach nie napisałem. Opisałem moje odczucia, dla mnie one są trudne. I ja też prosiłem o więcej, wszak łamanie głowy to moje główne hobby. image

2 polubienia

Ależ ja żadnych zarzutów nie czynię tu nikomu. Dzielę się tylko swą opinią na temat dziełek naszej pani efki. Oby więcej. :yum:

1 polubienie

To niesprawiedliwe!! W moim laptopie zawias wylata i w ogóle z dwóch jakie mam, żaden obecnie nie działa. :sweat_smile:

2 polubienia

@Antykwa, nawet mej dłoni lekko nie musnąłeś, a piszesz, że trudna jestem.
Sprawdź, smyrnij, a potem wydaj osąd :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Nie mogłem muskać bo dostępu nie mam. Taka moja (i nie tylko moja) dola. Więc pozwól mi snuć moje przypuszczenia chociaż teoretyczne one tylko.
A zagadki Twoje mimo to trudne są dla mnie co napawa mnie smutkiem ogromnym. image

1 polubienie

Widocznie źle je układam.
Musisz przymknąć na to oko, raczkuję dopiero, możliwe, że więcej tego nie zrobię.

Nie ma: nie zrobię. Masz robić to co Ci w duszy gra, nie sugeruj się moim ograniczonym umysłem.

1 polubienie