Kto pierwszy ten lepszy?

@Antykwa, chyba sobie żarty stroisz.
Ja w Twoje zajrzałam kilka razy, i traumę do teraz mam :wink:
Specjalnie dla Ciebie, teraz zrobiłam kolejną. Chcesz, pobawić się :kissing_heart:

1 polubienie

Proszę @Antykwa

1 polubienie

Co widzę?
Widzę gustowne ornamentalne obramowanie, a w środku poza kolorowym tekstem widzę fragmencik jakiegoś ZOO.
Na pytanie kogo?
Widzę Ajumiko w pozycji dosyć wyzywającej, kajetaanę jak zwykle bardzo spokojną i jeszcze … no nie wiem kogo reprezentuje ten papagaj.

Czy o to Ci @efka chodziło? image

1 polubienie

Jeżeli moje zadania wpędzają Cię w traumę to jest to dla mnie osobista porażka. One powstają aby nieść w lud radość i wiedzę, przywoływać na twarz uśmiechy radosne a nie zniechęcenie.
Nie zwykłem tego robić ale jednak dziś zachęcę Cię abyś jednak zajrzała znów. Pośród ponad pięćsetki na pewno są i te przeznaczone dla Ciebie.
image image

2 polubienia

Jeszcze widzę:
KO Golub(Dobrzyń) Cowid(19) ZIS zna Tym(Stanisław) Obra z Q.
Dobzie? image

1 polubienie

Bardzo dobrze @Antykwa :slightly_smiling_face:
W tekście możemy zauważyć:
KO - nokaut.
CO - centralne ogrzewanie.
Widz- gap.
Tym- Stanisław.
Ob - rzeka.
Obra - rzeka.
Obraz.
Papuga.
Żaba.
Żyrafa- rafa (koralowa).
:grin:
W

1 polubienie

Ja widzę Dziwisza :slight_smile: oraz obmyta kobrę, kraba, kurę, raka, robaka, kraba, kura :wink: buraka i arbuza

1 polubienie

Jeśli na tym to ma polegać to ja dopisuję:
go - gra planszowa,
gol - bramka
UB - Urząd Bezpieczeństwa,
Idzi - imię,
ty - zaimek,
MO - pamietna Milicja Obywatelska,
raz - albo cios.

2 polubienia

Nie udało się być pierwszym, więc już lepszym nie będę. Ale pocieszam się słowami, że - ostatni będą pierwszymi . Skąd ten cytat, to każdy wie. :sunglasses: :innocent:

Ale podoba mi się idea tej zagadki.

2 polubienia

Jaki brzeszczot? To nie brzeszczot…

1 polubienie

@humoreska, @Antykwa, @birbant,
Tak oto wspólnymi siłami stworzyliście zagadkę.
Ja miałam na myśli wyrazy czytane
“jednym ciągiem”, Wy ją rozbudowaliście, dlatego dorzucam swoje wyrazy ze słowa: obrazku.
Urok, Kora, ukaz, koza, Zorba, robak, korab, krab, kobza, kobra, korab, brak, kur, rak, kra, bak, Baku, bruk, burak, akr, ar, Oka, okaz, bura, kobza, uraz, rok, kurz.

To jakie rozwiązanie zagadki z pytania? Bo nie chce mi się szukać w odpowiedziach XD

1 polubienie

Idąc Waszym tokiem rozumowania
( pomysł świetny), zrobiłam kolejną zagadkę na kolanie :wink:

Zapomniałam. Ta skleroza :worried::cry:

To i ja coś wrzucę pod każdym słowem kryje się jakaś książka Kraków,szósta klasa,studenci,zagadka,wiedźmy Dane słowo w niej występuje jako nazwa bohater,bohaterowie lub coś określa

1 polubienie

@Sheev to jest Twoja, oddzielna zagadka?
Chyba nie wiem o co dokładnie Tobie chodzi :thinking:

Tak to moja oddzielna zagadka do rozwiązania

1 polubienie

Kompletnie jej nie rozumiem.
Mam podać kilka wyrazów?

Na podstawie jednego ze słów wnioskujesz o jaką książkę chodzi Pod każdym słowem kryje się jedna książka Jedno słowo przypada na jedną książkę które w jakiś sposób w niej występowało coś określało lub kogoś było elementem fabuły

Np.Kraków książka w Pustyni i w Puszczy Nazwa drzewa w której mieszkali bohaterowie

1 polubienie

Wpisz w osobny temat swoją zagadkę, więcej osób ją zobaczy, a ja popatrzę o co w niej chodzi :crazy_face: