Kto wygra ten Quiz i dlaczego okonek?

Quiz

Jeszcze tego quizu nie rozwiązywałam. Jak rozwiążę, to wpiszę, jak mi wyszedł.

3 polubienia

4/10 słabiutko

3 polubienia

A skąd wiesz, że ktoś wypadnie lepiej? Zaraz zobaczę, jak mi wyjdzie, bo na razie to jest pełno innych tematów, więc latałam po nich.
:joy:

2 polubienia

Komplecik, ale przy pumie mialam watpliwosci. Trafione.

3 polubienia

Huraaa… wypadłam lepiej. Wyszło mi 6/10. Jeszcze nie wiem, które zgadłam (bo strzelałam WSZYSTKIE- nie wiedziałam nic).

2 polubienia

Wiedziałam, że wygrasz. Jesteś taka kociara, że trudno, żebyś nie wygrała!
:grin:

2 polubienia

4/10

1 polubienie

7/10

• pyt 3 strzelałam, ale ten na zdjęciu bvł mylący, bo wcale nie rudy
  • niestety, imienia poznańskiego kota nie znałam
  • błąd z pumą
2 polubienia

Ja z imieniem kota strzeliłam celnie, z pumą też, ale z rudym kotkiem nie trafiłam.

1 polubienie

Jak by było o żbikach europejskich, to miałbym o wiele lepszy wynik. Com się o nich naczytał i nadowiadywał, to ho, ho… :sunglasses:

2 polubienia

No właśnie się zdziwiłam, że taki zaprzyjaźniony ze żbikiem a nie ma pełnej dychy w quizie.

1 polubienie

To pytanie o żbikach miałem dobrze. Pozostałe 3 też wiedziałem, ale 6 strzałów niecelnych.

1 polubienie

Poznaniak dostal je za wcześniejszą ucieczką z ZOO. Co potem zaowocowalo popularnością.

1 polubienie

7/10…Gdyby to bylo coś poważniejszego,możnaby sie wściec :innocent:Chodzi mi o 10 pytanie.3 i 6 albo 7,zle.
Ale w sumie,ciekawe!

2 polubienia

Takie quizy też pozwalają na zdobywanie chociaż minimalnej wiedzy. O tych frędzlach na czubku rysich uszu wydedukowałam sobie (dobrze wydedukowałam), ale teraz mam pewność , po co są. Gdyby tak z każdego quizu zostawała chociaż jedna informacja już na zawsze, to wcale nie byłoby źle, bo bez “przykładania się”, szukania i wbijania w pamięć informacja sama z siebie się zapamiętuje i jest :joy:

2 polubienia

Oj czy to na pewno w tym pytaniu? Przenieść?

1 polubienie

Jak możesz, to przenieś. Mi się już wszystko miesza, bo czytam książkę, która ma fajne przygody (z czasów potopu szwedzkiego), ale za to styl… Co chwilę się śmieję. Przykład:
Prycham w kierunku szyderczo odwróconych pleców.
To naprawdę trzeba mieć pokręcone w głowie, by coś takiego wypisywać :joy:

1 polubienie

Zawsze tak twierdziłem i dlatego sam robiłem głównie quizy tematyczne.
Co do"frędzli" to akurat wiem od dziecka bo kiedyś ,w każdy poniedziałek,oglądałem Michała Sumińskiego w Zwierzyńcu.A on wręcz zasypywał odbiorcę takimi ciekawostkami.
I prawdopodobnie z tego samego żródła,zostało mi o ilości kotowatych w Polsce :smile:

2 polubienia

Mi dotychczas frędzle u rysia służyły do rozpoznawania tego zwierzaka w chwili, gdy chciałam umieścić go w rebusie, bo ryś bardzo rebusowym zwierzątkiem jest :wink:

2 polubienia