Który sposób prowadzenia sznurowadeł w butach preferujecie?

Tradycyjnie ostatni przeplot sznurowadeł wchodzi od środka buta i wychodzi dziurką na zewnątrz. Ale od jakiegoś czasu, prawie wszystkie sprzedawane buty maja to odwrotnie, tzn. sznurowadła wchodzą od zewnątrz i wychodzą wewnątrz buta.
Przyznam, że ten drugi sposób jest nieco irytujący, trudniej jest poluzować sznurówki przy wkładaniu buta i je potem ściągnąć przez zawiązaniem.

4 polubienia

Mnie to też irytuje. Wolę, gdy sznurówka wychodzi od środka na zewnątrz, jest to bardziej naturalne, bardziej ergonomiczne.

3 polubienia

1f914 Jest to istotne pytanie, ale musze pomyśleć joy

1 polubienie

Ostatnie buty które kupiłem miały sznurówki jeszcze inaczej i to dopiero było irytujące. Nie były skrzyżowane a przeprowadzone wzdłuż oczek

1 polubienie

Ja noszę buty tak by nie sznurować. Poluzowane na sznurowadłach. Wsuwasz tylko łapę i cieszysz się z zaoszczędzonych kilkunastu sekund

2 polubienia

Ja wciskam foot bez rozsznurowywania…

1 polubienie

Opowiadam się za tradycją! :smiley:

2 polubienia

@Bingola ale i tak wolę mokasyny… :sweat_smile:

1 polubienie

Tez masz problem.
To zmien uklad,skoro Cie uwiera😁

1 polubienie

Niegodziwcy na złość Kaczyńskiemu zrobili. Nie dawał sobie rady z poprzednim systemem sznurówkowem, to teraz już całkiem się chłopina pogubi…

2 polubienia

kiedyś uległem tej modzie. Przyznać należy że te rozwiązania są efektowne jednak mało funkcjonalne. Tradycyjne wiązanie (jak dla mnie) jest najlepsze.

1 polubienie

Oczywiscie - najprostszy. I zeby sznurowki nie byly z tych śliskich bo będą sie ciagle rozwiązywac.

1 polubienie

To istnieje jakaś “moda”?:innocent:

3 polubienia

takie odnoszę wrażenie.

Nie wiem
Sznurowadla są bo maja byc pozyteczne i bylo
zabwaka dla kota
Jestes żeglarzem? Nie powinno sie zapętlać.
Fabryczne ustawienia zmieniam na swoje

Tak moda na sznurwadla w kolorze zet.. z zaj… ma to swoj sens

Buty sznuruję niekonwencjonalnie. Lewą sznurówką prawy but, prawą lewy. Efekt jest na tyle subtelny i praktycznie niezauważalny, że nie wzbudza negatywnych emocji u innych.
Gorzej wychodzi mi sznurowanie gumofilców i sandałów. W nich czasem zdarzy mi się wpleść nie tę sznurówkę.

2 polubienia

A mnie się zdarza mylić skarpety i nieraz lewą skarpetkę założę na prawą nogę.

1 polubienie

A ile tych skarpetek masz? I w jakich kolorach?

Pięć, jedna biała, druga czarna a reszta w jakichś kolorach pedalskich.