Tym razem już takiej euforii najprawdopodobniej nie będzie. Raczej. Ale Dawidowi należy się jak mało komu.
Jak jeden traci formę to drugi ją zyskuje. Polskomania.
Będzie euforia. Po raz trzeci. Obawiam się jednak, że i po raz ostatni.
Na razie jest szal i slusznie.Ale o manii bedzie mozna mowic jesli on dalej bedzie tak skakal.Ten sezon jest chyba najtrudniejszy do przewidywania bo najwyrazniej,nie ma rzeczy wykluczonych.Kiedys faworytow bylo 2-3 albo 1 jak rok temu.Na chwile obecna mozna atakowac nawet z konca “10”
A kto ludziom zabroni?
Możliwe, bo w tym roku ma się skończyć cywilizowana i skacząca ludzkość…
Plus za ostatnie zdanie.
@birbant
Z pewnością przyszłość polskich skoków w najbliższych latach to widmo deficytu utalentowanych zastępców obecnych kadrowiczów. Jednak jeszcze na początku ubiegłego sezonu absolutnie nikt nie postrzegał Kubackiego w aspekcie indywidualnych sukcesów w konkursach PŚ, nie mówiąc o liczących się turniejach czy mistrzostwach, a we wcześniejszych nikt nie mówił o nim inaczej, niż o tym trzecim czy czwartym do drużyny. Tak więc na to “po raz ostatni” swoich pieniędzy bym nie postawił.
Co do Kubackiego, to nawet dyskusji się nie podejmuję, bo masz pełną rację. A zakładać się, to już w ogóle. Straciłbym kasę
Ale, mi chodziło o całokształt naszych skoków. Póki co, jedziemy na starych mistrzach, a za ich plecami czarna dziura. W tym sezonie nawet i Kamil może się reaktywować. Żyła też walczy i niewykluczone, że coś skoczy. Będą jeszcze drużynówki.
Ale co się, kurna z Wolnym dzieje?
Wolny wolno wszedł w dołek. Zdarza się. Wydaje mi się, że to problemy “z głową”, jak u Kota.
Wolny może jeszcze odbije, bo pokazał, że skakać potrafi.
Wolny bez wątpienia ma w sobie niemały potencjał. Tylko kwestia kiedy go odblokuje, lub czy w ogóle mu się to uda.
Właśnie z ciekawości sprawdziłem wyniki Mistrzostw świata juniorów z 2014 roku, w których Wolny indywidualnie wywalczył złoto. Brąz zdobył Klimow, na 14 miejscy uplasował się Tande, 22 był Peier. Co ciekawe dopiero 40 pozycję zajął Ryoyu Kobayashi. W skokach nigdy nie wiadomo kiedy coś zaskoczy.
Wszystko sie zgadza ale my tej kadry b,w chwili obecnej po prostu nie mamy.Nie wiedzialbym nawet jak zlozyc do kupy 4…