Ponieważ koleżanka @elsie zmaga sie teraz z komputerem,skorzystam z okazji i przedstawię swoją propozycje z dedykacją dla @elsie ( wyjątkowo nie dla Elizy!!!) z podziękowaniem za jej poranki z kulturą:
Ponieważ oryginalny utwór wszyscy znają to podaje dwie odmienne i wg mnie ciekawe interpretacje:
Dla Elizy - Ludwig van Beethoven:
To dołączę jeszcze zgodnie ze zwyczajem:
Darmstadt, Waldspirale (leśna spirala) von Friedensreich Hundertwasser: Tu sie sztuka miesza z architekturą
W latach młodości mej, miałem koleżankę, która grała mi na pianinie Do Elizy albo innym razem, śpiewała mi Letni czas Gershiwna. Bardzo miłe to są dla mnie wspomnienia, bo nie tylko muzyką się zajmowaliśmy. A w ogóle była uczennicą szkoły muzycznej. I córką generała.
O, bardzo dziekuje! Dzis moze przyjdzie “pomoc”. W nocy mi sie troche udawalo, teraz jak sie uda to jakbym w totka wygrala… Oby tylko nie bylo tak, ze lapek do smieci. A w ogole to, bardzo Cie prosze, sprawdz messengera na fb bo cos Ci musze waznego napisac. Przepraszam za taki balagan, ale nigdy nie wiem kiedy szczescie pisania sie skonczy…
Jest bardzo pomocny ludziom w ogole. I ma jakis zaprzyjazniony sklep. Ale poniewaz sie na tym nie znam to nie wiem. Ciekawa jestem jak dlugo bede sie przyzwyczajac do polskiej klawiatury…
@elsie
To tak jak moje dziecko, tez pomaga innym. Przewaznie na TeamViewer lub AnyDesk. Probowalas tak np zeby ci Holger pomogl?
Mozesz mi podac jaki duzy ekran masz teraz? Ile cali? jakiej firmy?
A jaki duzy ekran ma miec ten “nowy” i jakiej firmy?
Ja w Polsce tez pisze na polskiej klawiaturze i w dodatku bez myszki
Da sie!
Holger teraz to ma na glowie Jule i Larsa a poza tym jest w Niemczech! Mam netbooka Acer, jest malutki ale na calach sie nie znam. A ten nowy to jeszcze nic nie wiedomo bo p. Anfrzej musi tam pojsc i cos wybrac… Jak juz bedzie to opisze. Z tej klawiatury to sie smieje: przeciez bardzo dlugo pisalam (kiedys) na polskiej…), Atka, a jak zdrowko???
@elsie
Nie ma znaczenia czy jest w Niemczech czy w Polsce. Moje dziecko w Jelitkowie wchodzi na moj komputer tu gdzie mieszkam jak mu podam odpowiedni kod na AnyDesk to poprawia co trzeba. Odleglosc nie ma znaczenia wtedy. A jak widze co robi to juz potem moge sie z tym uporac sama czasami.
A zdrowko? Jeszcze jutro antybiotyki i do lekarza, Alez mnie dorwaly tym razem przyjaciolki…Trzymaj kciuki zebym mogla w srode wyjechac do Polski, bo juz raz termin przekladalam
Kod generuje program, który zainstalujesz. Ja też czasem używam Team Viewer, nawet subskrypcję mam na to (do celów osobistych program jest darmowy, płacić trzeba tylko przy użyciu w celach komercyjnych).