Ile kosztuje?
jakieś 150 -200 dolców.
No to ja kupiłem z 150 na amazonie
Jakoś nie chce mi się wierzyć…
Są te same. 90% towarów na allegro jest z chin.
Amazon ma tez opcje zakupu od dostawcy zewnetrznego dajac swlja gwarancje zakupowa (wymiana, zwrot, zaginiecie przesylki) i nie tylko dla chinskich dostawcow, lokalnych tez.
Wiem dlatego Amazona omijam…
Na razie amazon na Polske sprzedaje poprzez niemiecka strone, stad moze ceny?
Ja na oferte dla Hiszpanii nie narzekam.
Ale co ja tam kupuje, drobiazgi.
Ja wiem ze mnóstwo rzeczy produkuje się w Chinach i nic do tego nie mam, tylko że z napisałem made in china mogę dostać oryginalny telefon Samsunga za 3000zl na allegro od znanej sieci rtv a mogę też dostać “ten sam” telefon Samsunga również nowy ale za 1500zlotych na allegro również … I co wybieram? No oczywiście że ten dwa razy droższy bo jest to oryginał… I taka opinie mam o aliexpress jak o tym o połowę tańszym samsungu… No bo jeżeli waran z komodo pisze ze tam wszystko 70vprocent tańsze?
Tylko że telefony samsunga mają napis made in Korea
Mniejsza z tym, to tylko przykład xd
Czasem ten w sklepie pochodzi z tego samego źródła.
Więc dlaczego ten jest tańszy? Ile w takim razie kosztuje najnowszy samsung na aliexpress? Dostanę oryginał za połowę ceny tak?
Już ci tłumaczyłem. Samsung jest z Korei nie z Chin.
No ale chińczycy wszystko podrabiają więc i samsungi są na pewno za połowę ceny… Takie niby oryginalne xd
A jakąś znana marka z fabrykami w Chinach? Telefonów? Dostanę za połowę ceny oryginał?
Są ale to podróbka. Dostaniesz za mniej niż połowę. Bo zanim dojdzie do ciebie przez producenta nałożą na ciebie Vat i akcyzę.
I to jest legalne?
Dlatego kupuje się na ali rzeczy do 20 dolarów by nie nałożyli na ciebie podatków. A tak to loteria . na dziesiąt paczek do dziś mi UC jedną skontrolował. Pecha mieli były tam włączniki warte z 10 dolarów. Mnie za to ciekawi jak się chińczykom opłaca wysyłać np naklejki kosztujące 2 pln do Polski za free.