tak trochę na próbę, żeby sprawdzić co jak wygląda i jaka jest jakość, z nadzieją, że może coś mi spasuje. Teraz zostało mi kilka nowych rzeczy, z metkami. Obejrzałam i stwierdziłam, że to jednak nie to. Chciałabym teraz sprzedać te rzeczy jako nowe na olx. Czy moimi ogłoszeniami zainteresuje się urząd skarbowy?
Pójdziesz siedzieć spekulantko jedna!!!
A tak poważnie, za kilka rzeczy nikt nie będzie Cię ścigał … chyba że tych kilka ciuszków było warte kilkadziesiąt tysięcy cybulionów polskich.
Przestań chyba nie jest to kontener rzeczy? US drobnymi się nie zajmuje.
Niee. Jakieś 10 sztuk. Ceny od 40-100 zł.
@czarny_rycerz Takam trochę drobna handlarka : Jeden ze sprzedających przysłał mi nie ten kolor i teraz czekam na zwrot kasy
Od kilku lat sprzedaję też na olx. I nikt się nie interesuje tym.
A dostałaś już list pisany łamanym angielskim? Moja droga przyjaciela. Ja chcę abyś była zadowolona itd…
Najprawdopodobniej zaproponuje ci kupon na zakupy. To norma.
@anon18020312 Otwarłam spór i czekam. Tak piszą mi propozycje ale nie bardzo reaguję.
Dobra rada nie zgadzaj się na zamknięcie dyskusji. Nie zawsze są uczciwi i czasem po zamknięciu już nic nie zrobisz.
Tu masz trochę informacji o handlu takim jak w Twoim przypadku - tak żeby Cię trochę postraszyć.
Ja limity już nie raz przekraczałem i dotychczas udawało m się unikać karzącej ręki naszego wymiaru sprawiedliwości.
Dopiero niedawno dowiedziałem się o tej stronie! A niektórzy podobno tam coś kupują i czekają wieki na dostawę xd tani chiński szrot… Jakby nie można było korzystać z czegoś normalnego
Jeżeli za normalność uważasz kupowanie tego samego znacznie drożej, to nic, tylko gratulować.
PS. Dostawa w ciągu niecałego tygodnia to jednakowoż odrobinę krócej, niż wieki, więc da się to jakoś przełknąć.
A czyli kupię tam jakiś oryginalny sprzęt znacznie taniej? To dobrze wiedzieć… Myślałem że dlatego tam ktoś kupuje bo nie przeszkadzają mu chińskie podroby, w zamian za długi czas oczekiwania.
Przyzwyczaiłem się że na takim Amazonie dostawę mam najpóźniej pojutrze
To zależy czy Ziobro akurat nie usiądzie do laptopa.
Nie rozumiem. Przecież po to są te strony żeby sprzedawać swoje rzeczy
z amazon czesto bywa i miesiac jak zwykla przesylka.
jak korzystasz z opocji prime, ale nie wszystkie produkty na amazon to maja.
Zaraz a to nie ty w samochodzie masz radio na androidzie z chin? Wiesz ile takie kosztuje na ali?
@GumowaKaczka Towary są dokładnie te same jak na krajowych stronach ale o 50-100% taniej. Są też minusy: długi czas oczekiwania czasem i 2 miesiące i niemożność szybkiej wymiany lub zwrotu. Często jeśli przesyłka jest opóźniona lub towar uszkodzony można otrzymać zwrot pieniędzy…