…a ja się kuźwa pytam: co USA kupi od Polski? Koronki koniakowskie? Bigos w konserwach? Świeże powietrze z Mazur w aerozolach? Przecież jakieś świecidełka się nam należą w zamian za taką transakcję, nie?
Ale przecież to już było w poprzednim ustroju, z poprzednim sojusznikiem. Przyjaźń polsko-radziecka też kwitła: oni nas kochali za-żarcie, a my ich za-wzięcie…
Nic nam się nie należy, nasza polityka zagraniczna leży, Indianie lepiej negocjowali - nie znali tylko prawdziwej wartości świecidełek.
Nasza polityka zagraniczna jest słaba od lat, ale takiej tandety jak teraz, nie mieliśmy nigdy
Kiedyś Saryusz Wolski potrafił twardo negocjować warunki wejścia Polski do EU, a teraz zrobił z siebie błazna startując przeciw Tuskowi, nasi sojusznicy traktują nas jak niedorozwiniętego kuzyna. Zniszczyliśmy nasze stosunki z Izraelem, Rosją i Niemcami…
My Też coś z tego będziemy mieli. Wiesz co? Satysfakcję! Nigdy nie próbowałam najeść się satysfakcją ale może tym razem się uda? To jest próba naszego charakteru: ćwiczymy cierpliwość.
Moze Rydzyka kupia
Wiesz co? Oni tam takich kaznodziei mają na pęczki. Serio. W każdą niedzielę rano występują w TV. Z początku myślałem że to jakis program rozrywkowy, ale potem okazało sie że to się dzieje naprawdę.
Mysle,ze takich nawiedzonych,wszedzie jest pelno.
co prawda w Hiszpanii kroluje tarot (kanaly z tym sa u mnie na indeksie), ale i takich z nawiedzonymi tez daloby sie kilka wyszukac w TV - ludzie jednak lubia bajek sluchac, a to ekspresyjne zachowanie kaznodzei? toz to wisienka na torcie.
Bzdura. Elektrownie tak sobie nie wybuchają i posługują się innym paliwem niż to używane w pociskach. ZSRR kombinowało z reaktorami zdolnymi produkować pluton do bomb, dlatego ich reaktory są tak niebezpieczne
No nagranie rozmowy między braćmi przed lądowaniem w Smoleńsku, ma swoją wartość w dolcach.
Oj tak tak ! Jaka radosc by nastała
Różańce.
23 posts were merged into an existing topic: Nie na temat
Tak najłatwiej kasować, @Bingola, najistotniejsze wypowiedzi.
to nie @Bingola skasowal…
eee tam, Chinczycy robia tansze, nawet jak Trump 100% cla na nie wprowadzi.
Wiem, że nie Bingola, i wiem, czyja to uzurpacja.
zakladaj swoje tematy…