Uuu co za dyskryminacja głupim stereotypami… Myślałem że to tylko styl bingoli…
Co roku jestem w Polsce i widzę postęp w budowaniu dróg. Tym bardziej, że przejeżdżam ją wzdłuż i wszerz. I to, co piszę, na własne oczy widziałem i widzę. Nie z mediów biorę informację, tylko z rzeczywistości. Tak, jak było duże tempo w rozwoju arterii drogowych, tak w tym roku jest minimalne. Wyścig zółwii ze ślimakami.
A zwykli właściciele aut, rzadko korzystają z autostrad, więc wolą mieć pełen brzuch, niż martwić się, że jeden ze strategicznych celi się oddala w czasie. To ich nie boli.
Ale nie mozna powiedzieć z całą pewnością że gdyby rzadzil ktoś inny niż pis to byłoby lepiej w tej sprawie.
Nie można. Ale, tak się składa, że, akurat to PiS jest przy władzy. Gdyby był kto inny, napisałbym to samo.
Tego, to nie wiedziałem.
Nie odpowiem @Leone_Marco na pytanie co można za opiekę mieć w Polsce za 260 zł. Chociaż wiem.
Uczciwie jednak spostrzegam że polski zasiłek podwyższono o 39% a włoski o 33%.
O liczbach bezwzględnych taktownie zamilczę.
Autostrada z Poznania na Świecko - jest to najdroższy chyba w Europie kawałek autostrady. Ceny nie pamiętam, ale tańszy był przejazd z Tarnowa do Poznania przez Wrocław niż odcinek Poznań-Łódź. Poznań-łódź i Poznań-świecko, oba odcinki Kulczykowskie. Jechałam tak ze dwa lata temu, może staniały? Kto wie?
Czy to A2? Bo chyba nią jechałem do Pniew. Za niecałe 90 km zapłaciłem 18 zł.
Tak, A2. Cen już nie pamiętam, ale wiem, że dużo drożej niż na autostradach nie Kulczyka.
Prawie 30 % na oko.
Takie wlasnie procentowe podawanie wskaznikow,to propaganda sukcesu)))
Ja na pewno nie propaguję sukcesu, mam nadzieję że nie przypisałeś mi tego poważnie.
Za dlugo Cie znam,by posadzac Cie o cos takiego.
Twije wypowiedzi,zawsze sa wywazone,w przeciwienstwie do mnie.
Czasem bywam,goraca glowa’'))
Polecam portal http://ciekaweliczby.pl
Można tam znaleźć take ciekawe informacje: http://ciekaweliczby.pl/emerytury/
No to mnie uspokoiłeś @Leone_Marco .
Przytoczyłem te procenty gdyż Twoje setki ojro mogły zrobić tak duże wrażenie, iż rodacy mogliby wpaść w zbyt duży dołek psychiczny. A to jest groźna rzecz.
Wyobrażasz sobie że nagle starsi emeryci masowo pojawiają się pod Wezuwiem i wnioskuję o azyl?![]()
![]()
![]()
Nie takie proste,by otrzymac rente,trzeba iec mini um piec lat skladek w INPS.
Chociaz renty wyplaca skarb panstwa,no i stale zameldowanie trzeba miec,
Sprowadziłeś mnie na ziemię. Brutalnie, bezwzględnie, realnie. I wszystkich tych którym mogłyby podobne myśli zaświtać.![]()
Okropnosc! Na oba wychodzi 60%… ![]()