Kuźwa, ja nie mogę, kolejny trup wyskoczył z pisowskiej szafy

Niecały miesiąc temu PiS wybrało “swojego” na przewodniczącego Najwyższej Izby Kontroli. I już ciągnie się za nim smród afery, tym razem sutenerskiej.
Przedtem Ziobro, przedtem Kuchciński, jeszcze wczesnej kilkunastu innych. Afera za afera a Suweren popiera, bo przecież “PO robiło tak samo”
Naprawdę was to nie rusza zwolennicy PiS? Nie przeszkadza to wam? Jednej z userek nie przeszkadza, napisała to wyraźnie. A wam?
Napiszcie wyraźnie “NIE PRZESZKADZA MI TO”, wydrukujcie i powieście w domu najlepiej obok lustra. Żeby potem móc spokojnie popatrzeć w swoje oblicze.

1 polubienie

Jedraszewski, abepe, tez dal koncert arogancji zwalniajec z pracy niezamezne kobiety, w tym dwie samotne matki.

3 polubienia

Jeżeli jest gdzieś szatan - to na pewno w kurii krakowskiej

1 polubienie

Przejsciowo urzedowal w Lodzi.

Matki adopcyjne by być dokładnym. Więc czym zgrzeszyły?

1 polubienie

NIE PRZESZKADZA MI TO, a przynajmniej nie ma szans na zmianę mojego głosu z pis na konkretnie PO lewicę czy kukizów…(:rofl:)

1 polubienie

Nie sa przystojnymi blondynami?

No to jedno juz ustaliliśmy - jesteś wspólnikiem przestępców!

2 polubienia

Teraz tylko czekać aż pis wystrzeli z kontraferą PO. Może awaria czajki? Coś tam podobno dalej nie tyka. Niegospodarność.

Takie afery nie ruszają PiSu. Wygrają bo dają. A naród głupi.

4 polubienia

Albo wyskocza z “aferą autostradową”.
Czyli z tym: :slight_smile:

1 polubienie

Mało ważne dla janusza z bloku. Janusz chce piniądz na Bryanka co by hulajnogę miał. I dla Grażyny na kosmetyczkę. Sam Janek kupi czteropak, odpali TVP INFO i będzie happy.

5 polubień

Aha, żeby było śmieszniej, ten gość był wcześniej ministrem finansów. Patologia władzy, państwo teoretyczne, kolesiostwo i nepotyzm. Prezes był jednak prorokiem, gdy mówił to 4 lata temu.

1 polubienie

Powtorze raz jeszcze i bede powtarzal do znudzenia.Pieniadze nie smierdzą!A te darmowe to juz chyba w ogole.
Tym bardziej,malo u nas znane,benefity,sa w calej Europie…No,prawie calej… :slightly_smiling_face:
Ty o aferach a kazdy napotkany na ulicy,powie ze"oni jako pierwsi,robia cos dla ludzi".Nie widzisz tego?
Zadna afera tego nie zwalczy!

4 polubienia

Po raz pierwszyod czasu gdy jestem na rencie,zostal podwyzszony zasilek pielegnecyjny,ze 187pln,na 260.,to i tak sa smieszne pieniadze,ale po raz pierwszy,ktos pomyslal o ludziach niepelnosprawnych w Polsce.
Dla porownania,Wlochy rowniez podwyzszyly ten zasilek z 600 na 800€
Moze mi ktos wyjasnic,jaka opieke mozna miec za 260pln?
A tak8ch ludzi w Polsce jest ok.miliona,czy ich ucieszyly by np.200km autostrad,czy koze jeszcze ze 200pln wiecej

2 polubienia

O rany, czytalam!!!

Za to ktos pewnie by mi okno umyl (nie moge, bo sie przewroce…)!

1 polubienie

I tym obrazkiem udowodniłeś skurwy… PO.
Bo proces budowy autostrad to kilka lat.
Minimum rok na zaplanowanie przetergu. Pół roku na przetarg i odwołania. Około 2 lat na budowę…
W 2016 przestało przybywać autostrad? Bo w 2 kadencji PO przestano robić przetargi. PO zajęło się kłótniami i rozkradaniem kraju…

2 polubienia

Ale euro2012 było… Na serio to nie ma znaczenia? Dla tego w ogóle nie rozumiem tematu autostrad w wojnie pis po… :rofl: Zresztą cały czas słyszę że są oddawane do użytku nowe drogi i planowane wielkie inwestycje na następne lata… A ktoś przeciw pis jak zwykle że wszystko stoi… PO wygra w październiku i będzie zapppedalac z drogami jak przed Euro :rofl: ta jasne xd

Masz rację autostrady to zły przykład. Bo przyspieszony proces ich budowania to i tak 4-5 lat od pomysłu do otwarcia.
Zazwyczaj to około 8-12 lat… Czyli 2-3 kadencje sejmu.

Trzeba dodać iż PiS wprowadził prawo w którym generalny wykonawaca musi płacić podwykonawcom pod groźbą utraty kontraktu.
Załamanie sie budowy w 2016 to m.in. z powodu masowego nie płacenia podwykonawcom. Czyli kradzieży forsy przez wykonawców. Mnóstwo budów zaliczyło wtedy obsuwę i powtórkę przetargu czyli kilkuletnią obsuwę…

1 polubienie

Autostrady, to bardzo dobry przykład, choć nie bije on tylko w PiS.
W tej sprawie najbardziej umoczyła SLD, szczególnie, gdy o złodziejstwo chodzi.
PO nie obarczałbym malwersacjami, ich winy są inne. A PiS? Czy przeciętnego wyborcę aktualnej władzy interesują jakieś tam autostrady? Ich rozwój nie wpływa na słupki popularności, więc na co komu jakieś tam drogi?

3 polubienia