Czyli na lewicę
Wszystko się zgadza! Głosuje na lewicę i KO!
Ach, żeby taki był wynik wyborów!
Od konfederacji aż po PiS - wszędzie ok 50 %. Czyli z nikim nie jest mi po drodze
Inna sprawa, że w ankiecie są pytania, na które nie można odpowiedzieć ani tak, ani siak, ani nijak:(
Wow. Co trzeba zaznaczać żeby takie skrajne lewe wyszło? Ja w miarę rozsądnie wybieralem i mam wszystko około 50…
Wszystko co dobre dla ludzi a nie dla władzy!
To przeciwieństwo lewicy właśnie.
Lewica i Koalicja Europejska po 75% PSL 68%
Konfederacja 40% Pis 30%
To wszystko pokazuje problem o którym już kiedyś mówiłem: Polskie partie w większości się od siebie nie różnią. Jeśli odpowiadam i mam po 75% między pozorną Lewicą i pozornym centrum, oraz niemal tyle samo z partią wiejską… to czym one się w istocie różnią?
Chyba czymś muszą, skoro dopiero się porozłaziły z koalicji i nie mogły tam egzystować… ponoć z powodu głębokich różnic? Tylko gdzie te różnice?
Później mamy efekt, że najbardziej lewicową partią jest PIS, później jest faszystowsko lewicowa Konfederacja. A partia nazywana Lewicą różni się od nich stosunkiem do kościoła i spraw orientacji seksualnej. W zasadzie nie ma tu żadnej partii prawicowej… a PSL to chyba nawet wcale nie ma żadnych poglądów i orientacji na scenie politycznej.
A kiedyś miało? Koalicja z każdym, byle zostać u władzy.
roznice sa proste - na takiej liscie koalicyjnej jest tylko jedno pierwsze miejsce, a chetnych do koryta duzo-
myslenie krotkowzroczne, bo obecny system wyborczy promuje duze partie (tzn. te, ktorych listy glosowalo najwiecej osob, paradoks -mozesz glosowac bo ci sie podoba osba X z dziesiatego miejsca, ale de facto glosujesz na jedynke)
Tak, kiedyś miało. Mogło wszystko sprzedać byle rolnicy mieli wrażenie że broni ich interesów. i to w sejmie robili. Ale później się rozmyli i pis im zabrał wyborców.
Nazywając konfederacje lewicowe faszystowska, to równie dobrze ja mogę powiedzieć że jest ta lewicowo komunistyczna lewica. Znaczy nie. Moje sie zgadza–twoje… no nie.
Faszystowska faszysta faszysci to tylko służące jako obrażanie. Taka moda żeby na prawicę mówić faszysci. I jest to najprawdziwsza prawica jaka może być w Polsce. Konfederacja to kilka parti… No dobra… Większe obrażanie i sprawianie wrażenia toczacego pianę hejtera… Jest pisanie o konfederacji-lewica XDD
W Polsce nie ma prawicy. Kiedyś mówili, że Korwin jest…
No tak. Bo piszac że Konfederacja nie jest prawica co jest oczywiscie nieprawda, można nazywać ich faszystami co przecież klocilo by się z mówieniem że to prawica i że to faszysci. Więc lepiej mówić że lewica i faszysci bo faszyzm to lewica.
Dokładnie tak. Dwa razy jeszcze nie wejdą do sejmu i będą obiecywać 2000+ na wszystkich
A kto obiecuje 2000 i czego
Ty jesteś sympatyczny raptus, choć ze zrozumieniem rzadko czytasz… Stąd tak często odpowiadasz bez związku z tym do czego się odnosisz
miało być z obrazkiem. To tak z ciekawości: czym się różnią te partie przy takim układzie procentowym? Bo moim zdaniem one obiecują to samo prawie, a różnice są tylko w zakresie religii, LGBT i samorządów.
PSL-65% lEWICA-62 KO-62,PIS-47,KON.-43
Sprawdze to sobie raz jeszcze ale po pierwszych 4,widac wyraznie jakim koszmarem jest pis…
Nie nie i jeszcze raz nie po pierwsze Konfederacja jest anty systemowa. Ty byś pewnie nazywał prawicą, prawice typu pis gdyby pis było prawica.
Oni nikomu nie obiecują 1000zlotych… To Taki chwyt… Od zawsze byli za likwidacja wszelkich podatków i przekonują że samo zlikwidowanie jakiegoś tam pitu, zwiększy place o te 1000zlotych… Tylko jest to ujęte tak jakby to oni obiecywali jakieś 1000plus jak pis bo taki mamy naród że trzeba jak najprościej…
Tak… a Korwin jest prawicą i dlatego chciał wprowadzenia do Polski wojska chińskiej komunistycznej armii
Antysystemowa jak Kukiz… Jakby była antysystemowa, to by się do sejmu nie pchała bo w ten sposób uwiarygadnia wybory i system