Latarnik wyborczy. 20 pytań. Na kogo głosowac.

Głupie argumenty… Ale po pierwsze kukiza nigdy nie uważałem za antysustemowego i to potwierdził koalicja z psl… To media które xenzuruja konfederacje, nazywają kukiza antysytemowym żeby mieć swojego systemowego antysystemowicza a konfederacje trzymać na marginesie… Nie wiem nic o chińskim wojsku ale jeżeli to kolejny temat do szybkiego obelania jak reszta to spoko… Zresztą Korwin coś mówi właśnie na temat zarzutów jakichś o jakimś wojsku… Tylko że nie słuchałem jego wypowiedzi więc nie piszę o tym

Anty systemowa czyli musi się pchać do Sejmu żeby zmienić system. To zarzut typu, jeżeli jest Pan przeciw demokracji to dlaczego startuje Pan w wyborach (do Korwina jakaś głupia dziennikarka)…

No jest niestety/stety…Korwin nigdy nie byl milosnikiem demokracji…
Ale to nie jest najwazniejsze…Mamy takie spoleczenstwo jakie mamy…I czy sie to komus podoba lub nie podoba,aby moc sie w nim wypowiadac,trzeba sie w nim zainstalować!
A jak narod nie chce?Lub jest za glupi?Albo boi sie bo wszystko im sie kojarzy z czarnymi koszulami,o ktorych gdacza szczyle a wiekowi ignorują?
Oto jest wyzwanie!
Zaistniej w tym swiecie tak aby miec swoj glos.Bo w Polsce zaden ortodoks sie nie przebije.Predzej debil jak Lepper czy Tyminski…
To jednak juz mamy [chyba] za sobą.
W latach 20/30,mozliwy byl tez skuteczny. zamach stanu…Ale bez jaj…To wlasnie wtedy Hitler doszedl do wladzy zgodnie z prawem.
O sowietach juz nie mowie bo nie ma co poszerzac tematu w nieskonczoność

1 polubienie

Ja mam wszystko w okolicach 50% do PiS mi najdalej bo 45% .
Zawsze tak miałam i nigdy nie było tak bym miała jakiś stały, konkretny kierunek polityczny. Nad czym ubolewam trochę.

1 polubienie

Ja mam staly kierunek ale nie robie z tego dramatu.
Nie zyjemy na wyspie bezludnej i zaden nurt nie ma prawa narzucać niczego innym.
A jesli tak sie stanie,nie ma juz mowy o demokracji…I co wtedy?Slepa uliczka:))
Moje poglady sa po czesci,skrajnie prawicowe…I co z tego skoro 95% nawet tego nie doczyta do konca?Mam sie dlawic swoim"geniuszem"?:wink:
Tak wiec to ja jako mniejszosc,o ile nie graniczy to ze zbrodnia,musze sie dostosowac…
Nie oznacza to rezygnacji z pogladow.Tego raczej nigdy nie zrobie.Ale w przeciwienstwie do lewactwa lub tej ulicznej parodii NSZ,w duchu pozwalam zyc a nawet rządzić,innym.

1 polubienie

Debata w tvp 3 Kraków i wypowiedzi człowieka z konfederacji w tej debacie

Oczywiście wątpię że ktoś tutaj obejrzy do końca a i dalej tym lepiej xd

1 polubienie

No!!!
Musze przyznac ze ten Berkowicz czyta mi z ust :grinning:
Dokladne przeciwienstwo napastliwego Korwina ktory tylko zniecheca.Inteligentny,nie bojacy sie mikrofonu i wiedzący co chce powiedziec…
Daj Boze takich w innych regionach!!!
Termin “banda czworga”,troche sie zdezaktualizowal ale to szczegół…I to drobny…

1 polubienie

Wykres przedstawia zgodność Twoich poglądów z deklaracjami poszczególnych komitetów wyborczych.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej

72 %

KKW Koalicja Obywatelska PO .N iPL Zieloni

72 %

KW Polskie Stronnictwo Ludowe

50 %

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość

43 %

KW Prawo i Sprawiedliwość

27 %

Vercia, mamy taka samo! :grin:

1 polubienie

To u mnie tez sie zgadza!

Co za głupi test. Jak zaznaczysz, że nie masz zdania na każde pytanie, to wychodzi konfederacja. I wszystko jasne.

6 polubień

Bo tej opcji nie nalezy uzywac!!!

Bo oni ostentacyjnie zachowuja sie jak Korwin nakazuje.Przynajmniej od czasu gdy glosne bylo zachowanie wobec przyjecia Turcji do UE.
Zamiast glosowac przeciwko wzmacnianiu terroryzmu [bo do tego to sie sprowadza] Korwin popisuje sie “wypieciem doopy” na UE…
On nie ma zdania bo on jest ponad… :rage:

2 polubienia

Nic dziwnego, skoro to Konfederacja udzieliła najwięcej odpowiedzi ‘Nie mam zdania’. Łatwo to zresztą sprawdzić patrząc na odpowiedzi komitetów.

2 polubienia

A moze powinien byc inny zestaw pytań?

smok

Lewicy nie lubię. To by się zgadzało.
KO i PiS to dla mnie takie samo zło. Niczym się nie różnią. Też by się zgadzało.
PSL nie lubię. Tu mnie wynik dziwi.
Konfederacja? Nawet nie wiem co to jest.

Na wybory nie idę. Nie ma dziewic nie ma na kogo głosować :wink:

PS. Zapoznałem się z programem Konfederacji. Stek obietnic dla idiotów. Np. bon oświatowy - fajnie brzmi tylko szkoły nie są z gumy. Jak się 80% dzieci zapisze do jednego liceum w mieście a są w nim 3 licea to g… za przeproszeniem bon da. Bo i tak trzeba zrobić selekcję i kimś zapełnić te niechciane szkoły…
Rezygnacja z PITu i podatków w paliwie i dobrowolny ZUS? - czyli od jutra emeryci nic nie dostaną. Bo ZUS nic nie ma odłożone a państwo bez wpływów z PITów i akcyzy też nie będzie miało z czego dać na emerytów.
Sądy w miesiąc? Sobie spraw z procedur nie zdają…
Silna armia, bezpieczeństwo zagraniczne - j.w. bez kasy to można sobie co najwyżej poszczekać…
reszty nawet nie chce mi się komentować…

3 polubienia

No tak. Odkąd Pani Renata politykę porzuciła, skończyły się dziewice. :grin:

1 polubienie

No własnie. Kiełbasa wyborcza jest. A dla SMOKa żadna partia zamiast kiełbasy dziewicy nie oferuje.
Nawet dziewic na listach nie ma… :joy:

1 polubienie

Latarnik wyborczy ściemnia. Wystarczy przejrzeć odpowiedzi poszczególnych komitetów, by nasunęło się pół worka wątpliwości. Przykładowo każde z ugrupowań nie zgadza się na to, by wiek emerytalny został podwyższony. No ludzie!! Przecież wszyscy wiemy kto jeszcze nie tak dawno go podnosił, stojąc twardo na stanowisku, że inaczej się nie da. I co? Rura zmiękła?
Idąc dalej, KO i PSL są za znaczącym podniesieniem kwoty wolnej od podatku. Wielka szkoda tylko, że nie pomyśleli o tym przez 8 lat swojej kadencji.
Jakoś mało wiarygodnie wszystko powyższe wygląda.
Na koniec równie ładne kwiatki. PiS ramię w ramię z Lewicą nie zgadzają się, by UE miała mniejszy wpływ na polską politykę wewnętrzną. Ten sam PiS, który całkiem niedawno niejednokrotnie mówił o stronniczości UE i wtrącaniu się w ”nasze” sprawy nagle jest bardziej proeuropejski niż samo PO-KO, które wcześniej niejednokrotnie wzywało o interwencje a nawet sankcje dla Polski, nagle nie ma zdania w tej kwestii.
Kolejny raz okazuje się, że najciemniej jest pod latarnią.

2 polubienia

No to trzeba mieć wątpliwości do komitetów a nie do latarnika xd

Napisz te swoje wątpliwości komuś z konfederacji. W sensie jakiemuś wyborcy. To są jedyni świadomi wyborcy w stu procentach a nie tak jak na pis czy po głosują w wiekszosci ludzie co oglądają fakty tvn i głosują na to lub na to bo jest popularne… A kompletnie nie i teresuje ich polityka i państwo…
Na pewno wytlumaczylby ktoś ze kasa na to będzie stad i stąd na to stąd to zrobią tak…

1 polubienie