Lech mistrzem Polski!

Trochę się naczekalem… A był to jeden z najciekawszych sezonów głównie dzięki tonącej Legii. Co z tego da się przełożyć na pucharową jakość, zobaczymy… Nie jestem pod jakimś szczególnym wrażeniem ale Raków i Lech wyraźnie lepsze od reszty! Nie wpadłbym na to przed sezonem :hushed: No i “moja” Warta! Coraz lepiej i już nie mogę się doczekać meczy na ich,praktycznie nowym, stadionie…

4 polubienia

Tak sądziłem, że jednak Lech,

Ale bardzo cieszy mnie Warta.
Inkubator polskiej szkoły boksu, która pierwotnie zwana była poznańską…

2 polubienia

No to @collins02 jedziemy:
Koooooolejowy Klub Sportowy Lech Poznań !!!
Mistrz Mistrz Kolejorz !!!

3 polubienia

Yeeeaaaah!!!
Nareszcie jesteśmy na swoim miejscu :smile:

1 polubienie

W 10 minucie meczu Warta-Lech,zgloopialem:)) :innocent:
Ale jednak zanosiło się na to przez cały sezon a Raków na końcu jakby trochę nie wytrzymał presji…

1 polubienie

Sztuką jest wejść na szczyt, ale jeszcze większą, nie spaść z niego.

Lech to dobre piwo jest.

1 polubienie

Jak się tu nie cieszyć z mistrzostwa mojego klubu z Poznania.
Warta też w eskstraklasie. Kiedyś chyba przez chwilę były 3 kluby w ekstraklasie z Poznania, albo mi się rozmarzyło… Jeszcze Olimpia. Później chyba doszło do fuzji Olimpii z Wartą, ale teraz już jak przez mgłę to pamiętam.

Dawno, dawno temu, pamiętam, że Lech gdzieś tam daleko zaszedł w mistrzostwach Europy grająć z Olimpique Marsylia i Barceloną, nie wiem, czy się nie pomyliłem. Od jednych z nich z wygraną zaliczką dostali straszliwe baty, przegrywając 7 do 0 czy jakoś tak.
No i były pewne podejrzenia, nie wiem, czy nie kojarzysz tych czasów. Mecz był chyba jakoś koniec lat 80 tych lub początek 90 tych.

1 polubienie

W boksie tak. W latach 80. Bywałem tam na meczach z Czarni Słusk. już jako kibic,

Olimpia Poznań była milicyjnym klubem i chyba mieli wiele sportowych oddziałów i boks też, bo kolega ze szkoły tam chodził.

2 polubienia

A moja Wisła spada z ekstraklasy… Po 26latach

1 polubienie

Też mi szkoda Wisły.

1 polubienie

Po tym co w Wisle się niestety dzialo pozasportowo?
To byl dobry klub, odbije sie od dna.

1 polubienie

Doszło do fuzji, ale z … Lechią Gdańsk. Połączenie trwało krótko. Nowy twór spadł z ekstraklasy i Lechią wróciła do swojej macierzystej nazwy a Olimpia do 4 ligi. Niemniej szkoda poznańskiego klubu, bo świetnie położony stadion. Dziś odbywały się na nim mistrzostwa Europy na żużlu.

3 polubienia

Była też m.in. sekcja lekkoatletyczna Olimpii, w której jako nastolatek trenowałem 110 m. przez płotki. Mam gdzieś jeszcze legitymację klubową :slight_smile:

2 polubienia

A pamiętasz swój rekord życiowy?

Nie, pamiętam tylko, że byłem 4 w Wielkopolsce:D

3 polubienia

Sumiennie na to zapracowali.

Wręcz przeciwnie.Wlasnie dołuje.

Mam nadzieje ze ktoś o niego zadba.Tam własciwie były dwa stadiony…I to z samolotu,w dalszym ciągu świetnie wygląda.