Trochę się naczekalem… A był to jeden z najciekawszych sezonów głównie dzięki tonącej Legii. Co z tego da się przełożyć na pucharową jakość, zobaczymy… Nie jestem pod jakimś szczególnym wrażeniem ale Raków i Lech wyraźnie lepsze od reszty! Nie wpadłbym na to przed sezonem No i “moja” Warta! Coraz lepiej i już nie mogę się doczekać meczy na ich,praktycznie nowym, stadionie…
Tak sądziłem, że jednak Lech,
Ale bardzo cieszy mnie Warta.
Inkubator polskiej szkoły boksu, która pierwotnie zwana była poznańską…
No to @collins02 jedziemy:
Koooooolejowy Klub Sportowy Lech Poznań !!!
Mistrz Mistrz Kolejorz !!!
Yeeeaaaah!!!
Nareszcie jesteśmy na swoim miejscu
W 10 minucie meczu Warta-Lech,zgloopialem:))
Ale jednak zanosiło się na to przez cały sezon a Raków na końcu jakby trochę nie wytrzymał presji…
Sztuką jest wejść na szczyt, ale jeszcze większą, nie spaść z niego.
Lech to dobre piwo jest.
Jak się tu nie cieszyć z mistrzostwa mojego klubu z Poznania.
Warta też w eskstraklasie. Kiedyś chyba przez chwilę były 3 kluby w ekstraklasie z Poznania, albo mi się rozmarzyło… Jeszcze Olimpia. Później chyba doszło do fuzji Olimpii z Wartą, ale teraz już jak przez mgłę to pamiętam.
Dawno, dawno temu, pamiętam, że Lech gdzieś tam daleko zaszedł w mistrzostwach Europy grająć z Olimpique Marsylia i Barceloną, nie wiem, czy się nie pomyliłem. Od jednych z nich z wygraną zaliczką dostali straszliwe baty, przegrywając 7 do 0 czy jakoś tak.
No i były pewne podejrzenia, nie wiem, czy nie kojarzysz tych czasów. Mecz był chyba jakoś koniec lat 80 tych lub początek 90 tych.
W boksie tak. W latach 80. Bywałem tam na meczach z Czarni Słusk. już jako kibic,
Olimpia Poznań była milicyjnym klubem i chyba mieli wiele sportowych oddziałów i boks też, bo kolega ze szkoły tam chodził.
A moja Wisła spada z ekstraklasy… Po 26latach
Też mi szkoda Wisły.
Po tym co w Wisle się niestety dzialo pozasportowo?
To byl dobry klub, odbije sie od dna.
Doszło do fuzji, ale z … Lechią Gdańsk. Połączenie trwało krótko. Nowy twór spadł z ekstraklasy i Lechią wróciła do swojej macierzystej nazwy a Olimpia do 4 ligi. Niemniej szkoda poznańskiego klubu, bo świetnie położony stadion. Dziś odbywały się na nim mistrzostwa Europy na żużlu.
Była też m.in. sekcja lekkoatletyczna Olimpii, w której jako nastolatek trenowałem 110 m. przez płotki. Mam gdzieś jeszcze legitymację klubową
A pamiętasz swój rekord życiowy?
Nie, pamiętam tylko, że byłem 4 w Wielkopolsce:D
Sumiennie na to zapracowali.
Wręcz przeciwnie.Wlasnie dołuje.
Mam nadzieje ze ktoś o niego zadba.Tam własciwie były dwa stadiony…I to z samolotu,w dalszym ciągu świetnie wygląda.